Επίκαιρα

«Δώσε κι εμένα, μπάρμπα» / γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος
Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο μακαρίτης ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε (ανάμεσα στʼ άλλα) ένα κορυφαίο «προτέρημα»: Να σου παρουσιάζει το «μαύρο – άσπρο» και τούμπαλιν και να σε κάνει όχι μόνο να τον πιστεύεις, αλλά να παίρνεις και τη «σημαία από νάιλον» στα χέρια και να τον δοξάζεις και να τον αποθεώνεις σε δρόμους και πλατείες , σε φιέστες ρωμαϊκών θριάμβων.

Ποιος δε θυμάται!
Το «Έξω οι Βάσεις του θανάτου» σήμαινε «Μέσα οι Βάσεις του θανάτου»!
Το «Έξω από την ΕΟΚ των Μονοπωλίων» σήμαινε «Μέσα (κι ακόμα πιο μέσα) στην ΕΟΚ των Μονοπωλίων»!
Το «Έξω από το ΝΑΤΟ» σήμαινε «Μέσα στο ΝΑΤΟ ως τα μπούνια»!
Το «Εθνική Ανεξαρτησία» σήμαινε «Σφάξε με Αγά μου (ΗΠΑ) νʼ αγιάσω»!
Το «Λαϊκή Κυριαρχία» σήμαινε «Ξεπούλημα στις επιταγές του Κεφαλαίου»!
Το «Αυτοδιαχείριση των Μέσων Παραγωγής από τους ίδιους τους εργαζόμενους» σήμαινε «Πάρʼ τα ΟΛΑ , κ Βιομήχανε!
Το «Σοσιαλιστικό ύφος και ήθος εξουσίας» σήμαινε «Σκάνδαλο Κοσκωτά (και όχι μόνο)» κλπ,κλπ!

Ανάμεσα, λοιπόν, σʼ αυτές τις «ταχυδακτυλουργίες» του «φακίρη» Ανδρέα ήταν και η θέσπιση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων. Η επιχειρηματολογία του Ανδρέα θελκτική όπως πάντα: «Για κόμματα υγιή και δημοκρατικά που δε θα εξαρτώνται οικονομικά από τα μεγάλα συμφέροντα η ελληνική πολιτεία θα τα επιχορηγεί από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Το ʼπε και το ʼκανε κάτω από τις επευφημίες μας. Και ΟΛΑ τα κόμματα, δεξιά, αριστερά και κεντρώα, χωρίς μιλιά (το μπουκωμένο στόμα δεν μπορεί να μιλήσει) συνωστίσθηκαν στο κρατικό ταμείο και άρχισαν τις εισπράξεις.

Σήμερα, στους καιρούς που συστηματικά και βασανιστικά εξοντώνονται τα λαϊκά στρώματα, κανείς πολιτικός και κανένα κόμμα δεν έβαλε το θέμα της κατάργησης των κρατικών επιχορηγήσεων προς τα κόμματα, αφού όπως λέει ο σοφός Λαός «Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει».

Έτσι:
- ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία εισπράττουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, περίπου, πέντε εκατομμύρια Ευρώ το καθένα.
- Κ.Κ.Ε., ΛΑ.Ο.Σ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εισπράττουν από τον κρατικό προϋπολογισμό από ένα εκατομμύριο Ευρώ το καθένα, και
- ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ εισπράττουν πεντακόσιες χιλιάδες Ευρώ.
Και μήπως είδατε πουθενά δημοσιευμένους αναλυτικούς απολογισμούς για το πού ξόδεψαν (καλύτερα: πού «φαγώθηκαν») τα χρήματα αυτά του ελληνικού λαού;
Και μήπως τα κόμματα μετά τις επιχορηγήσεις έγιναν δημοκρατικά κόμματα αρχών που απολογούνται στη βάση τους και καθοδηγούνται απʼ αυτήν , υπηρετώντας τα συμφέροντα του Λαού και του τόπου;
Και μήπως (εδώ γελάνε) τα κόμματα σταμάτησαν να έχουν χρηματοδότες και να εξαρτώνται από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα;

Μη γένοιτο!
Κι όμως: Αυτό το μόρφωμα λέγεται «Δημοκρατία» και «Πολιτικό Σύστημα»!!!
Συμπέρασμα: Αν δεν αλλάξουμε πρώτα ΕΜΕΙΣ ,οι πολίτες, αν δηλαδή δεν αλλάξει ο τρόπος που σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε ΠΟΛΙΤΙΚΑ, τίποτε δεν πρόκειται νʼ αλλάξει γύρω μας, και για την κακή μας μοίρα θα φταίμε αποκλειστικά ΕΜΕΙΣ και ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti