Σπάρτη: Πεζοδρόμηση Παλαιολόγου

Χρόνια ολόκληρα γκρινιάζουμε οι Σπαρτιάτες...

Τετάρτη, 31 Δεκέμβριος 2014 19:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σπάρτη: Πεζοδρόμηση Παλαιολόγου

Χρόνια ολόκληρα γκρινιάζουμε οι Σπαρτιάτες (δικαίως) για τη στασιμότητα και την υπανάπτυξη της Σπάρτης. Κι όταν έρχεται μια θαρραλέα επιλογή για πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης (βασικότατο προαπαιτούμενο για την ανάπτυξή της) αρχίζουν ηχηρές διαμαρτυρίες αφού κάποιοι δε βλέπουν πως την ώρα που στις γειτονικές μας πόλεις (Καλαμάτα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κόρινθο, κλπ) πλήθη ευτυχισμένων και χαρούμενων πολιτών κι επισκεπτών περιδιαβάζουν, διασκεδάζουν, ψωνίζουν, κλπ, στην έρημη και βλοσυρή Σπάρτη ευτυχούν τα αυτοκίνητα και η μικρόψυχη λογική του "Μη θίγετε τα κακώς κείμενα".

Η Τρίπολη, για παράδειγμα, που στερείται σχεδίου και είχε συνεπώς μεγάλο πρόβλημα για τέτοιου είδους παρεμβάσεις, πεζοδρόμησε τον κεντρικότερο δρόμο της, την τέως Κων/νου ΙΒ΄, καθώς και τον παράπλευρο, επίσης κεντρικό δρόμο Τζων Κέννεντυ αλλά και προσκείμενες οδούς στις πλατείες Α. Βασιλείου, Πετρινού και Άρεως. Ένωσε έτσι τρεις μεγάλες κεντρικές πλατείες και με πρόσθετες παρεμβάσεις πάνω σ' αυτές δημιούργησε ένα σύγχρονο λειτουργικό κέντρο με υψηλή αισθητική που έκανε την Τρίπολη πόλο έλξης και τόπο προορισμού, τόνωσε την τοπική αγορά και ανέβασε την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Το ίδιο συμβαίνει σε δεκάδες άλλες πόλεις στην Ελλάδα που τόλμησαν τις αποφασιστικές αυτές παρεμβάσεις στα ιστορικά τους κέντρα κι έβαλαν τις βάσεις για την πολυπόθητη ανάπτυξη και μια διαφορετική πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον.

Πρέπει και στη Σπάρτη να βρεθεί, επιτέλους, μια δημοτική αρχή που δε θα υποκύψει στις πιέσεις και στην έωλη απειλή του πολιτικού κόστους και αταλάντευτη θα πράξει εκείνο που συμφέρει πραγματικά την πόλη και την πλειοψηφία των πολιτών.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος