Τα καθημερινά δελτία ειδήσεων, ο Τζέρι Λούις και εγώ

Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2016 20:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Καθημερινά κάνω ζάπινγκ στην τηλεόραση ώστε να παρακολουθώ την πολιτική επικαιρότητα. Πρόκειται για μια άκρως κουραστική υποχρέωση δεδομένου ότι βλέπω σε διαρκή επανάληψη τις ίδιες ανοησίες, οι περισσότερες εκπομπές "λόγου" είναι καφενόβιες, πραγματικές ερωτήσεις δεν γίνονται και το χειρότερο: Όλοι παρουσιάζουν τα ίδια οπότε η κούραση πολλαπλασιάζεται, λόγω της επανάληψης.

Προχθές κάνοντας το σύνηθες ζάπινγκ λοιπόν περνώ και από το κανάλι Nova Summer. Είναι βράδυ λίγο μετά τις 9 και έχει την ταινία "Να γιατρός να μάλαμα" με τον Τζέρι Λούις (1964). Αυθόρμητα μένω στην ταινία που έχει μια απλή υπόθεση αλλά αναδεικνύει τον υπέροχο αμερικανό κωμικό.
Το σενάριο - για να σας βάλω στην κουβέντα - είναι απλό. Ο Τζέρι Λούις μετακομίζει μόνιμα στο Παρίσι αλλά η ψυχολόγος που θέλει να παντρευτεί δεν μπορεί να τον ακολουθήσει γιατί έχει τρεις νεαρές ασθενείς που την χρειάζονται. Ο Τζέρι Λούις θα τις φλερτάρει μια - μια, υποδυόμενος διαφορετικούς χαρακτήρες για να τις "θεραπεύσει" ώστε να απελευθερώσει την αρραβωνιαστικιά του.
Συλλαμβάνω τον εαυτό μου να ξεκαρδίζεται σε δυο χαρακτηριστικές στιγμές του μεγάλου κωμικού - δεν θυμάμαι πότε γέλασα τελευταία τόσο πολύ - και όταν τελειώνει η ταινία έχω ένα διαβολεμένο κέφι να βγω για ένα ποτό, ενώ σκέφτομαι ότι υπάρχει και μια άλλη ζωή πέρα από την πολιτική και τα δελτία ειδήσεων που δεν πρέπει να την εγκαταλείψουμε.
Ναι τα προβλήματα είναι μεγάλα αλλά οφείλουμε απέναντι στον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους να βρούμε χρόνο για να ανατρέπουμε προσωρινά έστω την θλίψη των ημερών. Μια παλιά ταινία με "ξύπνησε" και νομίζω ότι αυτό πρέπει να σας το πω.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti