Έλληνας, ο ελεύθερος!

Τρίτη, 06 Δεκέμβριος 2016 20:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο Έλληνας είναι πλασμένος από το όνειρο, και για το όνειρο γεννιέται. Από τη στιγμή που θ’ αντικρίσει το φως του κόσμου ονειρεύεται, χωρίς να είναι ονειροπαρμένος. Και τα όνειρα του Έλληνα είναι καταδικασμένα να πάρουν σάρκα και οστά, να γίνουν θέατρα καλλιμάρμαρα, Παρθενώνες, Αφροδίτες της Μήλου κι Ερμήδες του Πραξιτέλη, τραγωδίες και κωμωδίες, φιλοσοφικοί διάλογοι, να γίνουν η Ελληνική γλώσσα, η ραχοκοκαλιά όλων των σύγχρονων γλωσσών, και η μοναδική που μπορείς μ’ αυτήν να εκφράσεις κάθε σου σκέψη, να γίνουν τριήρεις που θα οργώνουν τα πέλαγα ως τα πέρατα του κόσμου, φτερά του Ίκαρου, η υποταγή στους νόμους, η ασπίδα που θ’ αποκρούει τους εχθρούς και το δόρυ που θα τους αποτελειώνει, τραγούδι της λευτεριάς και της λεβεντιάς, να γίνουν δημοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη, και πάνω απ’ όλα φιλοξενία και αγάπη.
Δεν θέλει πολλά ο Έλληνας, ένα ποτήρι κρασί, μια ελιά στο πιρούνι του κι ένα ζεστό χαμόγελο καταντικρύ του. Δεν αποζητά να κυριεύσει τη γη με τα άρματα και τα χρήματα, αλλά με το λόγο το σωστό, που πατά πάνω στο μέτρο. Αυτό το μέτρο που λείπει από την εποχή μας. Μια εποχή που σαρώνει στο πέρασμά της τα πάντα:
Τις αξίες και τα πιστεύω. Γκρεμίζει τα όνειρα και δεν αφήνει το άνθος της ελπίδας ν’ ανθίσει. Που μας βάζει σε καλούπια, αρνούμενη να μελετήσει τη φύση, τη μεγάλη μητέρα, και μας κρεμάει αριθμούς από το λαιμό. Που μας κάνει να σκύβουμε το κεφάλιστο μεγάλο αφέντη, το χρήμα και τους διαφεντευτές του, τις τράπεζες. Που μας θέλει όλους να βράζουμε στο ίδιο καζάνι, να μιλάμε την ίδια αποκρουστική γλώσσα με μονοσύλλαβες και δισύλλαβες λέξεις, ν’ αγωνιούμε για τη μίζερη επιβίωση και να λέμε, «δόξα τω θεώ, πέρασε κι αυτή η μέρα», και πάνω απ’ όλα να μην ονειρευόμαστε!
Αυτό δεν θα το καταφέρουν οι μεγάλες κεφαλές που κουμαντάρουν την οικουμένη. Πάντα θα υπάρχει αυτός ο μικρός τόπος με τους μεγάλους ανθρώπους, που σε πείσμα των καιρών, θα σκέπτονται και θα ονειρεύονται. Εμείς οι Έλληνες πάντα θ’ αποζητάμε το δίκιο, και πάντα θα παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο. Θα ξυπνάμε αντικρίζοντας τον υπέροχο Ελληνικό ήλιο ν’ ανατέλλει, θα ιδρώνουμε πάνω στη γη που την πότισε το αίμα των προγόνων μας, και το βράδυ θα μετράμε τ’ αστέρια και θα ταξιδεύουμε στο φεγγάρι.
Όσοι Πέρσες, Γότθοι, Βησιγότθοι, Οστρογότθοι, Ούννοι, Λατίνοι, Σελτζούκοι, κι άλλοι βάρβαροι κατακτητές και να κοπιάσουν για να κυριεύσουν τα χώματα της πατρίδας μας, στο τέλος θα υποκλιθούν στην ανωτερότητα των Ελλήνων και, ή θα φύγουν όπως ήρθαν, ή θα προτιμήσουν να γίνουν Έλληνες κι αυτοί.
Όσα μνημόνια κι αν υπογράψουν οι ανερμάτιστοι πολιτικοί μας, όσα ξεπουλήματα της χώρας κι αν πραγματοποιήσουν, όσα αργύρια κι αν βάλουν στις τσέπες τους οι σύγχρονοι Ιούδες του λαού μας, όσους κατάπτυστους νόμους κι αν θεσπίσουν, όση δουλικότητα κι αν επιδείξουν στα μεγάλα αφεντικά, ξεχνάνε πως σ’ αυτό τον τόπο οι άνθρωποι γαλουχήθηκαν από το λεύτερο πνεύμα και δεν έσκυψαν ποτέ το κεφάλι τους.
Θα έρθει η στιγμή, κι ίσως να έρθει πολύ γρήγορα, που όλα αυτά θα φυσήξει το αεράκι της λευτεριάς και θα τα σκορπίσει. Όλα τα μεγαλόπνοα σχέδια υποταγής της φυλής μας θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος, όλες οι επιδιώξεις υποταγής στον ξενόφερτο τρόπο ζωής, όλα τα καρκινώματα που προσπαθούν να μας εμφυτεύσουν, θ’ αποβληθούν σαν ξένο σώμα από την ψυχή του Έλληνα.
Όχι, δεν είμαι σοβινιστής, κάθε άλλο, μπορείτε να με πείτε και διεθνιστή ακόμα, όμως αρνούμαι να μπω στα καλούπια που επιχειρούν να με βάλουν οι σημερινοί δυνάστες και τα εγχώρια τσιράκια τους. Σαν Έλληνας αποζητώ και παλεύω για την ανεξαρτησία της χώρας μου, γιατί ο Έλληνας γεννήθηκε να ζει ελεύθερος!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος