Μνήμη Αλέξη Γρηγορόπουλου

Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2016 20:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ήταν μόνο ένα παιδί 15 χρονών που είχε oλόκληρη τη ζωή μπροστά του.
Σήμερα ο Αλέξης Γρηγορόπουλος είναι ένα κουβαράκι από κόκαλα, που η 15χρονη ζωή του έχει γίνει κιόλας παρελθόν.
Το «σφάλμα» του ήταν ότι στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στάθηκε για μια στιγμή όρθιος σε μια γωνιά της πόλης και κοίταξε τον δρόμο μπροστά του, την ώρα που απέναντι του ερχόταν ένας «στρατιώτης» της εξουσίας !
Γιατί, βλέπετε, η εξουσία δεν βγαίνει ποτέ στο δρόμο να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες, ν’ αναλάβει τις ευθύνες της και να τους αντιμετωπίσει. Εκείνο που κάνει η εξουσία είναι να βάζει ανάμεσα σ' αυτήν και τους πολίτες τον «στρατό» της. «Στρατό» (παιδιά του λαού κι αυτά), που η εξουσία τον έχει ποτίσει με την αντίληψη πως ΑΥΤΟΣ είναι η εξουσία! Έτσι, κάποιοι απ' αυτούς τους «στρατιώτες» (οι πιο ευάλωτοι ψυχικά), θύματα της «ψευδαίσθησης» πως ΕΙΝΑΙ εξουσία, μπορεί, όταν βρεθούν στο δρόμο, να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν έναν 15χρονο Αλέξη, μόνο και μόνο επειδή στεκόταν όρθιος απέναντί τους σε μια γωνία της πόλης και κοίταζε τον δρόμο μπροστά του!
Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου έχει αξία (όσο μπορεί κάποιος να πει ότι έχει αξία ο θάνατος), γιατί μας θυμίζει ποια είναι η πραγματική σχέση της εξουσίας με την κοινωνία: Ότι, δηλαδή, η εξουσία μπορεί ακόμα και να σκοτώσει προκειμένου να διαφεντέψει την ύπαρξη και την κυριαρχία της, όταν αισθανθεί ότι απειλείται.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που οι πάνσοφοι αρχαίοι μας πρόγονοι έβαλαν το Κράτος και τη Βία να αλυσοδένουν στον Καύκασο τον Προμηθέα, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία και την παντοδυναμία του Δία, προκειμένου να βοηθήσει τους Ανθρώπους!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος