Εκλογές θα γίνουν αλλά θα είναι... εικονικές δηλαδή χωρίς κάλπη

Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2016 20:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο κ. Τσίπρας και οι επιτελείς του το έχουν αποφασίσει. Εκλογές θα γίνουν και μάλιστα άμεσα. Θα περιλαμβάνουν παροχές, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, σκληρή αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση και τους δανειστές και φυσικά θα βγάζουν και λόγους για την ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί και τους αριθμούς που βελτιώνονται. Σίγουρα θα αναφέρονται και στην επερχόμενη έξοδο από την κρίση.
Αυτές οι εκλογές ένα δεν θα έχουν: Κάλπες!
Η ιδέα είναι εξαιρετική αν το καλοσκεφτεί κανείς. Θα κάνουν ότι θα έκαναν σε κανονικές εκλογές (τις οποίες θα τις έχαναν). Θα εισπράξουν σε ποσοστά και επιδοκιμασία επίσης ότι θα εισέπρατταν αν έκαναν εκλογές και αφού κάλπες δεν θα έχουν στηθεί, θα είναι σαν να νίκησαν, ρίσκο μηδέν.
Στο τέλος θα είναι σα να πήραν νεώτερη λαϊκή εντολή οπότε θα μπορούν να συνεχίσουν για ένα - δυο χρόνια ακόμη στην εξουσία (και βλέπουμε).
Τα γράφω όλα αυτά για να απαντήσω στη ΝΔ που υποπτεύεται εκλογικό αιφνιδιασμό, στον κ. Λεβέντη που έχει δώσει και δυο ημερομηνίες εκλογών εντός του Ιανουαρίου αλλά και στα κανάλια που έχουν καθημερινά ρεπορτάζ με τίτλους όπως «άρωμα εκλογών».
Εγώ υποστηρίζω ότι θα δούμε έναν πλήρη προεκλογικό αγώνα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εκλογές δεν θα δούμε. Οι βουλευτές του θα οργώνουν την επαρχία, ο Τσίπρας θα περιφέρεται σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναγγέλλοντας μέτρα κι άλλα μέτρα και πάλι μέτρα δήθεν ανακούφισης. (Θα οργάνωναν και κάποια ομιλία,αλλά είναι επικίνδυνο, ποιος να πάει;).
Όταν τελειώσει ο... προεκλογικός αγώνας θα επιστρέψουν στις καρέκλες τους, θα έχουν νικήσει. Θα είναι ίσως η κορυφαία πολιτική τους απάτη αυτή (ποια άλλη λέξη να βάλω;) και μάλλον αν δούμε τις εξαγγελίες Τσίπρα και την επίθεση κατά ΔΝΤ, την έχουν ήδη ξεκινήσει: «Εκλογές» χωρίς κάλπες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος