Έρχεται μια ακόμη χειρότερη χρονιά από την προηγούμενη

Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2016 20:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Στις 27 Φεβρουαρίου υπάρχει ένα ομόλογο ύψους 1,72 δισ. ευρώ που πρέπει να πληρωθεί από την χώρα μας. Τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν παρά το... "πλεόνασμα" των 7,5 δισ. ευρώ που εμφανίζει η κυβέρνηση.
Γι αυτό και εστάλη ήδη στους Δήμους όλης της χώρας έγγραφο σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να ενημερώσουν το Υπουργείο Οικονομικών πόσα είναι τα ταμειακά τους διαθέσιμα (για να τους τα βουτήξουν αν χρειαστεί).
Την ίδια ώρα, η ΕΚΤ του Ντράγκι μοιράζει δισεκατομμύρια (που τα τυπώνει...) σε όλες τις χώρες της ΕΕ αγοράζοντας από αυτές ομόλογα που μάλλον δεν θα πληρωθούν ΠΟΤΕ. Δηλαδή χαρίζει χρήμα.
Μόνο η Ελλάδα δεν παίρνει μερίδιο σε αυτό το πάρτι, γιατί αργεί να υπογράψει τις αξιολογήσεις. Έτσι ακόμα και αν υπογράψει σήμερα το πρωί, στο πρόγραμμα θα μπει μετά τα τέλη Απριλίου όταν θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΚΤ υπό τον Ντράγκι.
Την ώρα που σας περιγράφω τα παραπάνω η κυβέρνηση ζητά ονομαστικές ψηφοφορίες για να στριμώξει τη ΝΔ στο αν είναι υπέρ των ψιχίων που δίνουν σε συνταξιούχους ή αν είναι υπέρ της μη αύξησης του ΦΠΑ σε 4 νησιά για 12 μήνες. (Εικονικές παροχές δηλαδή).
Αν συνυπολογίσει κανείς και τους πραγματικά άχρηστους δημοσιογράφους που αναπαράγουν την φθηνή τακτική της κυβέρνησης (π.χ. γιατί η ΝΔ είπε λευκό, πόσο μεγάλο λάθος είναι και άλλα τέτοια ασήμαντα) είναι φανερό ότι έχει χαθεί η κοινή λογική σε αυτή την χώρα.
Δεν υπάρχει καμία ελπίδα να ξέρετε. Το 2017 όλα θα γίνουν χειρότερα μετά τα μέτρα Κατρούγκαλου που διαλύουν την αγορά. Θα γίνουν χειρότερα γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να κυβερνήσουν. Θα γίνουν χειρότερα γιατί εκλογές δεν θα γίνουν. Και οι εκλογές είναι πια Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. Δεν έχουμε άλλη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος