Κλείνουν τον ΔΟΛ παραμονές Χριστουγέννων...

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2016 20:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Το κλείσιμο μιας εφημερίδας κύρους ισοδυναμεί με μερική κατάπτωση της Δημοκρατίας. Όταν φωνές όπως αυτή του "Βήματος" ή των "Νέων" σιγούν, η Δημοκρατία γίνεται ελλειμματική. Άνθρωποι με υψηλό βαθμό παιδείας και δυνατοτήτων βρίσκονται ξαφνικά χωρίς ρόλους και δεν μπορούν να προσφέρουν. Η κριτική στην εξουσία αποδυναμώνεται.
Η κρίση διέλυσε τον κλάδο των ΜΜΕ σχεδόν από την πρώτη ημέρα. Σκεφθείτε ότι το 2009 οι κυριακάτικες εφημερίδες πωλούσαν όλες μαζί 1.300.000 φύλλα και σήμερα πωλούν 300.000 φύλλα.
Σκεφθείτε επίσης ότι έχουν κλείσει εκατοντάδες εφημερίδες και έχουν απολυθεί χιλιάδες άνθρωποι που αναζητούν εργασία σε άλλο αντικείμενο γιατί στα Μέσα Ενημέρωσης συνεχίζονται οι απολύσεις, δεν υπάρχουν προσλήψεις.
Οι 500 εργαζόμενοι του ΔΟΛ απεργούν γιατί είναι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες. Μια κατάσχεση των λογαριασμών της εταιρείας από τις Τράπεζες (όπως έγινε και στο Mega), έφερε το χάος μέσα στα Χριστούγεννα. Δεν πιστεύω ότι ξαφνικά μέσα στις γιορτές οι Τράπεζες αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο στον εμβληματικό Όμιλο. Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε να κάνουμε με σχεδιασμένη κίνηση τρόμου. Τον ΔΟΛ ΔΕΝ τον κλείνεις, τον βοηθάς να εξυγιανθεί. Αν ωστόσο τον κλείσεις το κάνεις μετά τις 15 Ιανουαρίου...
Δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο ΔΟΛ για την πτώση του. Πίστευε ότι αγκαλιά με το πολιτικό σύστημα μπορούσε να επιβιώνει. Ωστόσο η οικογένεια Ψυχάρη βρέθηκε στο στόχαστρο. Οι Τράπεζες - που όπως πάντα κατευθύνονται πολιτικά - έκλεισαν κάθε χρηματοδότητηση. Η Εφορία έγινε τακτικός επισκέπτης και του Ψυχάρη και του ΔΟΛ βάζοντας το ένα πρόστιμο πίσω από το άλλο. Το κυνήγι δεν είχε τέλος.
Κάποτε το να κλείσει μια μεγάλη εφημερίδα θα απασχολούσε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα με έκδηλη ανησυχία για την εξέλιξη. Τώρα, μέσα στον κανιβαλισμό που έχει εγκατασταθεί στην καθημερινότητα μας, ουδείς ενδιαφέρεται στα σοβαρά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος