Ελλάδα: Μια θεσμικά μονίμως ακυβέρνητη χώρα

Τρίτη, 27 Δεκέμβριος 2016 20:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Έχω πλέον αποδεχθεί ότι η Ελλάδα είναι μια μη κυβερνήσιμη χώρα. Κάθε φορά που κάποιος αναλαμβάνει την εξουσία είναι τραγικά αδύναμος να τιθασεύσει το κράτος - Φρανκενστάιν που οι ίδιοι οι πολιτικοί δημιούργησαν. Επιπλέον, η καθολική επέκταση της αναξιοκρατίας έχει προωθήσει στις υψηλές θέσεις της πολιτικής ασήμαντους, απαίδευτους, άβουλους ανθρώπους που δεν έχουν κανένα ταλέντο ή ικανότητα να συνεισφέρουν το ελάχιστο.
Με βάση τα παραπάνω δεν μου έκανε καμία εντύπωση - πέραν της οργής που δυστυχώς ένοιωσα - το γεγονός ότι ενώ μιλούσαν για νέο πτωχευτικό κώδικα με τον οποίο θα έδιναν την περίφημη δεύτερη ευκαιρία σε 225.000 δια βίου πτωχευμένους, εξαίρεσαν όσους χρωστούν στο Δημόσιο δηλαδή και τους 225.000 πτωχούς (δεδομένου ότι πτωχευτικά χρέη ιδιωτών παραγράφονται στην 10ετία).
Ούτε που με αιφνιδίασε η αδιανόητη αύξηση 20% όλων των δικαστικών παραβόλων από 1.1.2017. Δικαστικοί, δικηγόροι, πολίτες εκλιπαρούν για μείωσή τους ώστε να αποδίδεται Δικαιοσύνη, αλλά ποιος από τους ατάλαντους της πολιτικής να το λάβει υπόψιν του;
Τρίτο παράδειγμα αυτών των πολιτικών της αφασίας - ακινησίας, μια περίπτωση που περιγράφει ο Κ. Καλλίτσης στην "Καθημερινή". Με έναν νόμο του 1922 απαγορεύεται στην ελληνική Ζυθοποιία, να κάνει χρήση ελληνικών φρούτων!
Για να κατασκευάσουν λοιπόν μπύρα με κάποιο φρούτο (μηλίτη, λεμόνι κ.λ.π.) πρέπει να το εισάγουν αφού... απαγορεύεται να είναι ελληνικό. Με αυτή την απαγόρευση που κρατά 94 χρόνια, ελληνικά φρούτα μένουν απούλητα και σαπίζουν, ενώ τα εισάγουμε 100% από το εξωτερικό.
Οι Έλληνες επιχειρηματίες το έχουν πει σε όλους: Από τον... Βενιζέλο μέχρι τον Τσίπρα. Κανείς δεν ξύπνησε ένα πρωί (πρωθυπουργός - υπουργός - βουλευτής) έχοντας αποφασίσει να καταθέσει μια τροπολογία που να καταργεί την ανοησία.
Μια μη κυβερνήσιμη χώρα λοιπόν. Πολιτικοί άβουλοι. Και μια επιχειρηματικότητα που προσπαθεί μόνη της και είναι αυτή που βελτιώνει κάποια οικονομικά μεγέθη (όπως εξαγωγές σε συγκεκριμένα είδη) που οιπολιτικοί τα μνημονεύουν για να υποκριθούν ότι οφείλονται στο δικό τους έργο.
Έχει έρθει η ώρα που θα πρέπει να σαρωθεί όλο το παλιό και να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν έχω ιδέα αν και πότε θα προκύψει το νέο στην ελληνική κοινωνία αλλά όσο δεν εμφανίζεται είμαστε πάντα στο 1922 (και πιο πίσω...)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος