Ο Ερντογάν καταστρέφει την Τουρκία. Τι θα τον διαδεχθεί;

Τρίτη, 03 Ιανουάριος 2017 21:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης θα θυμούνται ότι πριν λίγους μήνες αρθρογράφοι αλλά και πολιτικοί μιλούσαν περίπου για επικείμενη... επέμβαση Ερντογάν σε ελληνικό νησί! Έτσι αξιολογούσαν τις κορώνες του Τούρκου πρωθυπουργού για τα «σύνορα της καρδιάς» των Τούρκων αλλά και για την «κακή συνθήκη της Λωζάνης».
Ο φόβος για χτύπημα του Ερντογάν είχε πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε ακόμη και σοβαροί αρθρογράφοι να το θεωρούν δεδομένο και να παροτρύνουν για αμυντικές προετοιμασίες. Εκείνη τη χρονική στιγμή οι φίλοι αναγνώστες θα ενθυμούνται ότι από αυτή εδώ την θέση είχαμε υποστηρίξει τα αντίθετα:
- Ο Ερντογάν ότι έλεγε το έλεγε για εσωτερική κατανάλωση δηλαδή για να μηδενίσει τον Κεμαλισμό (που δήθεν ήταν υπεύθυνος για τη Λωζάνη και για τα μικρότερα σύνορα).
- Είχαμε προβλέψει ότι η Τουρκία θα εξελιχθεί σε μια σπαρασσόμενη χώρα που σχεδόν ακυβέρνητη θα βιώνει νεκρούς αλλά και οικονομική κατάρρευση.
Είχαμε καταλήξει τότε, στο εύλογο συμπέρασμα: Δεν θα επιτεθεί να πάρει ένα ελληνικό νησί, δεν τον ενδιαφέρει. Ο χρόνος επιβεβαίωσε τις απόψεις αυτές, αλλά σήμερα θέλω να σας περιγράψω ότι στην Τουρκία έρχονται ακόμα χειρότερες (και επικίνδυνες) μέρες.
Ο Ερντογάν έκανε το τραγικό λάθος, αντί να ενώσει τον λαό του μετά το χάρτινο πραξικόπημα, να τον διαιρέσει. Επέλεξε την ακροδεξιά και το φανατικό Ισλάμ για να πορευτεί, εγκαταλείποντας την ποιοτική Τουρκία που την εξέφραζαν οι φιλοευρωπαϊστές, οι πανεπιστημιακοί, η μεσαία τάξη, που δυνάμωνε οικονομικά.
Τι συμβαίνει τώρα στην Τουρκία; Ο ευρωπαϊκός δρόμος χάνεται η χώρα βαδίζει προς την Μέση Ανατολή, γίνεται μια χώρα θρησκόληπτη, φανατική, καθηλωμένη στον σκοταδισμό. Ακόμα χειρότερα, ο Ερντογάν εξοπλίζει εκατομμύρια ακροδεξιούς που με ένα παράβολο 3.000 ευρώ, παίρνουν - μόνο αυτοί - άδεια οπλοφορίας και στην ουσία μετατρέπονται σε προσωπικό του στρατό, (από πολίτες!).
Την Τουρκία την περιμένουν χειρότερες μέρες. Αν και όταν πέσει ο Ερντογάν, τότε θα πρέπει να δούμε τις νέες σχέσεις της Ελλάδος μαζί της ... Το πιθανότερο; Θα είναι χειρότερες, αφού επικρατεί ο φανατισμός και η θρησκοληψία σε βάρος του εξευρωπαϊσμού της.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος