Το πέταλο της Πρωτοχρονιάς

Πέμπτη, 05 Ιανουάριος 2017 20:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

«Κοντορεβυθούληδες» είμαστε, οι άνθρωποι, που περιπλανιόμαστε, χαμένοι νύχτα, μες στο πυκνό δάσος της ζωής και ρίχνουμε πίσω μας βοτσαλάκια, όχι για να βρούμε το δρόμο και να γυρίσουμε πίσω (αυτό ο δρόμος δεν έχει επιστροφή), αλλά για την ελπίδα να βρουν τα βοτσαλάκια αυτά κάποιοι άλλοι ταξιδιώτες του δάσους και να πουν:
-Να! Εδώ που περνάμε σήμερα εμείς, πέρασε κάποτε κι ένας άλλος «Κοντορεβυθούλης» κι άφησε το πετραδάκι του, το σημάδι του!
Θέλω, λοιπόν, φίλοι, να σας πω μια μικρή ιστορία για ένα τέτοιο σημαδάκι που τυχαία βρέθηκε στο δρόμο μου,ανήμερα, Πρωτοχρονιά του 2017:
Μια φτωχή χαμοκέλα ήταν, απ' τις πολλές που βρίσκονταν τότε σ' ολόκληρη τη Σπάρτη. Τέσσερις τοίχοι, μια πόρτα, τρία- τέσσερα παραθύρια και μια σκεπή από κεραμίδια. Μια Πρωτοχρονιά του '60 ο νοικοκύρης του σπιτιού βρήκε κάπου ένα πέταλο και το κάρφωσε στην κάσα της σανιδένιας πόρτας για γούρι. Πέρασαν τα χρόνια, ξεσπιτώθηκε η οικογένεια κι έφυγε γι' αλλού, ερήμωσε το φτωχόσπιτο, βούλιαξε η σκεπή, σάπισαν και σκωρόφαγαν οι πόρτες και τα παραθύρια, άλλαξε η πόλη, άλλαξαν οι άνθρωποι, άλλαξε η ζωή... αλλά εκεί, στην οδό Όθωνος - Αμαλίας, αριθμός 90, στη Σπάρτη, το μικρό σπιτάκι με τη βουλιαγμένη σκεπή, τους ραγισμένους τοίχους, τοχορταριασμένο κατώφλι και τα σάπια, σκωροφαγωμένα πορτοπαράθυρα, εξακολουθεί να έχει ένα πέταλο καρφωμένο στην κάσα της σανιδένιας πόρτας, ένα πέταλο που κάρφωσε εκεί μια πρωτοχρονιά του '60 ο σπιτονοικύρης, για να 'χει καλή τύχη το σπίτι του και η οικογένειά του.
Ποιος ξέρει αν η ευχή του βγήκε αληθινή, αν το πέταλο του 'φερε την τύχη που γύρευε η καρδιά και η ψυχή του! Χάνονται (βλέπετε) τα βήματα των «Κοντορεβυθούληδων» κάποια στιγμή μέσα στο πυκνό δάσος και στη νύχτα και κανείς πια δεν ξέρει αν αγνάντεψαν το φως που γύρευαν με αγωνία, το φως από κείνο το σπιτάκι στην καρδιά του σκοτεινού δάσους, που θα τους έδινε ζεστασιά και θα κοίμιζε τους φόβους, τις αγωνίες και τις θλίψεις της ζωής τους!
Μακάρι τούτο το παλιό πέταλο να 'φερε καλή τύχη στην οικογένεια του παλιού νοικοκύρη που κατοίκησε εκεί, κι ας είναι λησμονημένο και αθώρητο μέσα σε τούτην την την παλιά, έρημη αυλή που κάποτε είχε ζωή και τώρα όχι. Μακάρι!!! Καλή Χρονιά!

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος