Κυπριακό: Γνωρίζει κανείς τι συζητούν στην Γενεύη;

Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 20:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Το έλλειμμα ενημέρωσης στην Ελλάδα είναι έως και προσβλητικό για τους πολίτες. Δείτε στην Γενεύη: Διεξάγεται η συζήτηση για το Κυπριακό και κανένας Έλλην πολίτης δεν έχει ιδέα τι ακριβώς συζητούν, που διαφωνούν, που υποχωρούν κ.ο.κ.
Πέραν των πολιτικών που δεν έχουν πει λέξη, ούτε τα ΜΜΕ έχουν παραθέσει στοιχεία: Τι ακριβώς συζητούν όλοι αυτοί στη Γενεύη; Ακόμα και αν διαβάσεις σχετικά ρεπορτάζ, σου λένε το... ωρολόγιο πρόγραμμα των συναντήσεων και όχι το τι συζητούν. Το αποτέλεσμα είναι φυσικά ένας ολόκληρος λαός να μην μπορεί να παρακολουθήσει ούτε το μεγάλο αυτό εθνικό θέμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που όλα γίνονται χωρίς την σωστή ενημέρωση. Όταν ο Κόφι Ανάν πρότεινε το δικό «του» σχέδιο για το Κυπριακό (που μάλλον δεν ήταν δικό του, απλώς τον έβαλαν και το υπέγραψε) ελάχιστοι γνώριζαν τι είχε προτείνει.
Πόσοι γνώριζαν για παράδειγμα ότι άλλαζε η σημαία (πέντε οριζόντιες γραμμές κόκκινο της Τουρκίας από πάνω, μπλε της Ελλάδος από κάτω και στη μέση κίτρινο - σιέλ). Ότι άλλαζε και ο εθνικός ύμνος και είχε κατατεθεί η σχετική... παρτιτούρα (!). Αυτά ήσαν τα εύκολα βέβαια. Δείτε παρακάτω:
Πόσοι γνώριζαν ότι μιλούσαμε για δυο ξεχωριστά κράτη (κάτι σαν ελβετικά Καντόνια) που θα συνυπήρχαν και ως ενιαίο κράτος (Ελβετία) όπου όμως καμία απόφαση δεν θα μπορούσε να παρθεί αν δεν συμφωνούσε και η μειοψηφία των Τουρκοκυπρίων.(Πώς σε αυτό το τελευταίο συμφωνούσαν πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα είναι να απορείς).
Αυτά και άλλα πολλά τότε. Τώρα; Εκτός από την αξίωση Ερντογάν να παραμείνει τουρκικός στρατός για 10 - 15 χρόνια στην Κύπρο και να αποχωρεί τμηματικά (μαζί με ελληνικό στρατό...) τι άλλο συζητούν; Δεν μας το είπε κανείς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος