Οι μισοί Έλληνες εκτός κάλπης: Τους αποκλείει η εγχώρια φαυλοκρατία

Τρίτη, 25 Απρίλιος 2017 20:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Μόνο στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα έχει αποκλείσει τους Έλληνες πολίτες από την κάλπη όταν αυτοί βρίσκονται εκτός της χώρας για οποιονδήποτε λόγο (εργασία, οικογενειακοί λόγοι, υγεία κ.λ.π.). Ακόμα και η τριτοκοσμική Τουρκία έχει φροντίσει οι εκτός χώρας πολίτες της να ψηφίζουν, όπως έγινε πρόσφατα στο δημοψήφισμα Ερντογάν στο οποίο ψήφισαν και 3.000.000 Τούρκοι που ζουν στην Ευρώπη..
Αλλά και στην Γαλλία, στις χθεσινές εκλογές, οι Γάλλοι πολίτες των υπερπόντιων κτήσεων καθώς και αυτοί που κατοικούν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στον Καναδά είχαν ψηφίσει νωρίτερα και επιλέξει έναν εκ των υποψηφίων για τον δεύτερο και τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών.
Σε σύνολο 47 εκ. Γάλλων ψηφοφόρων, περί το 1 εκατ. πολίτες, προσέρχονται στις κάλπες στην Γουαδελούπη την Γαλλική Γουιάνα, στη Γαλλική Πολυνησία και αλλού.
Στην Ελλάδα η ψήφος στον ισχυρό και με αγάπη για τη χώρα απόδημο ελληνισμό, θα «έδενε» την εθνική συνείδηση, θα δυνάμωνε διεθνώς τη φωνή μας και θα ισχυροποιούσε το ελληνικό έθνος σε όλες τις δράσεις του (οικονομία, κοινωνία, κ.α.). Τους περιφρονούν.
Όχι μόνο έχουν αποκλείσει τον απόδημο ελληνισμό δια βίου από την γενέτειρά τους - γιατί τι Έλληνας είσαι αν δεν σου επιτρέπουν να ψηφίζεις και να συμμετέχεις στα κοινά της χώρας σου; - αλλά έχουν φτάσει στην βαθύτατη αντιδημοκρατική πράξη, να αποκλείουν και τους Έλληνες που ενώ έχουν δικαίωμα ψήφου, όταν βρίσκονται στο εξωτερικό δεν μπορούν να πάνε στην εκεί πρεσβεία ή το προξενείο να ψηφίσουν!.
Οι συμπολίτες μας αυτοί αγνοήθηκαν περιφρονητικά (και με ιδιοτέλεια φυσικά) ακόμα και στον τελευταίο εκλογικό νόμο όπου η δημοκρατία «επέβαλε» υποτίθεται την απλή αναλογική αλλά δεν... «επέβαλε» να ψηφίζουν αν λείπουν...
Ο αποκλεισμός των Ελλήνων πολιτών από την κάλπη έχει φθηνιάρικα καιροσκοπικά χαρακτηριστικά. Τους αποκλείουν επειδή δεν ελέγχουν την ψήφο τους, (σήμερα ακόμα χειρότερα επειδή γνωρίζουν ότι λόγω της κρίσης, οι νέοι που έχουν αναγκαστεί να μεταναστεύσουν, θα ρίξουν κυρίως αρνητική ψήφο).
Μάλιστα όσο μπορούν αλλοιώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα, βάζοντας αεροπλάνα που μεταφέρουν από την Γερμανία και αλλού μόνο τους κομματικούς - σίγουρους ψήφους για να τους ψηφίζουν, με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων φυσικά, ας είναι καλά οι επιχορηγήσεις.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν λεηλατεί μόνο τον οικονομικό πλούτο της χώρας, λεηλατεί και την πολιτική συνείδηση ενός εκάστου. Κάνουν το κράτος μαγαζάκι τους, αποκλείουν τους «εχθρούς» (δηλαδή τους μη ελεγχόμενους ψήφους) και πορεύονται αγκαλιά με την εξουσία όσο μακρύτερα μπορούν μέχρι να έρθει ο επόμενος στην σειρά, για να λεηλατήσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος