Κράτος- διώκτης, αιτία όλων των δεινών

Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017 21:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Είναι πλέον ξεκάθαρο τι έχει συμβεί στην Ελλάδα. Εδώ δεν «έπεσαν» έξω οι Τράπεζες, όπως συνέβη στις υπόλοιπες χώρες που πρόλαβαν και διόρθωσαν το κακό. Εδώ έπεσε έξω το κράτος.

Χρεοκοπημένο και εντελώς ανοργάνωτο το ελληνικό κράτος έριξε έξω τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τα Πανεπιστήμια, ακόμη και τις Κυπριακές Τράπεζες αφού τους ανάγκαζε όλους να αγοράζουν ομόλογά της, δηλαδή να την δανείζουν.

Είναι επίσης γνωστό πια ότι αυτό το χρεοκοπημένο κράτος δανειζόταν για να προσλαμβάνει συμβασιούχους, χιλιάδες υπαλλήλους σε αργομισθίες και αχρείαστους φορείς κ.ο.κ. Και τι έκανε αυτό το κράτος που μας κατέστρεψε συνολικά; Στράφηκε εναντίον όλων για να επιβιώσει το ίδιο (κι ας πεθάνουν όλοι οι άλλοι).

Ενώ γνωρίζουμε την αιτία που καταστραφήκαμε - είναι σταθερά το πελατειακό κράτος - οκτώ χρόνια μετά τα μνημόνια, το έχουμε αφήσει ανεξέλεγκτο να επιτίθεται επί δικαίων και αδίκων καταστρέφοντας επιχειρήσεις, οικογένειες και πολίτες. Να θυμίσω τρεις μόνο δράσεις του ελληνικού κράτους, πέραν φυσικά της δομικής καταστροφής που φέρνει η εξωφρενική του γραφειοκρατία:
- Έχει επινοήσει την παγκόσμια πατέντα της φορολογικής ενημερότητας (δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη), ώστε όποιος χρωστά στο Δημόσιο, να μην μπορεί να πουλά ούτε κουλούρια στο πεζοδρόμιο, να συμμετέχει σε διαγωνισμούς κ.λ.π. (αντισυνταγματικό)
- Φορολογεί ανύπαρκτα εισοδήματα μέσω τεκμηρίων, συνθλίβονται ζωές ανθρώπων που ενώ είναι στην ανεργία, την ανέχεια, την ασφυξία, φορολογούνται για αέρα κοπανιστό. (αντισυνταγματικό)
- Φορολογεί το παρελθόν ψάχνοντας λογαριασμούς 15 και 20 χρόνια πίσω με τους φορολογούμενους να μην μπορούν φυσικά να δικαιολογήσουν τόσα χρόνια μετά, νόμιμες συναλλαγές τους. (αντισυνταγματικό)

Και οι παραπάνω τρεις περιπτώσεις ξέρετε γιατί εφαρμόζονται; Γιατί το κράτος βαριέται να εργαστεί. Και η φορολογική ενημερότητα και τα τεκμήρια και το άνοιγμα λογαριασμών είναι ένα τεμπέλικο αντισυνταγματικό κυνήγι φορολογουμένων, από ένα κράτος που δεν κάνει τη δουλειά του.

(Υ.Γ: Στην τελευταία περίπτωση πάντως έρχεται το ΣτΕ - δύναμις προστασίας των ανθρώπων και της λογικής - και με βάση το Σύνταγμα ξεκαθαρίζει: Μέχρι 5 χρόνια πίσω οι έλεγχοι, ώστε οι άνθρωποι να μην είναι σε ομηρία. Τι θα γίνει με τις ενημερότητες και τα τεκμήρια όμως;)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος