Η ελληνική κοινωνία σε τέλμα

Τετάρτη, 05 Ιούλιος 2017 22:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αφασία, σε παραλυσία. Τίποτε πια δεν την συγκινεί, ανέχεται τα πάντα και όλα τα θεωρεί σχεδόν φυσιολογικά. Τι να πει κανείς για την καταγγελία - είδηση ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην Τουρκία πολίτες που έρχονται εδώ και ζητούν πολιτικό άσυλο; Το θέμα αποκάλυψαν οι ίδιοι οι Τούρκοι, η ελληνική κυβέρνηση αρχικά το διαψεύδει, αλλά φαίνεται ότι όντως υπάρχει θέμα!

Για την φοβερή αυτή αποκάλυψη είχαμε την αντίδραση του επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νιλς Μουίζνιεκς. Προηγήθηκαν οι καταγγελίες της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σχετικά με επαναπροωθήσεις Τούρκων πολιτών στην πατρίδα τους χωρίς να εξεταστούν τα αιτήματά τους για διεθνή προστασία.

Το ερώτημα τώρα: Έγραψε τίποτε ο ελληνικός Τύπος; Το έπαιξαν οι ραδιοτηλεοπτικές δημοσιογραφικές εκπομπές; Υπήρξαν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις; Τίποτε. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μια κατάσταση πρωτοφανούς αποσύνθεσης και δεν χρειάζεται το παράδειγμα της απάνθρωπης μεταφοράς ανθρώπων στο καθεστώς Ερντογάν για να το καταλάβουμε.

Οι Έλληνες πολίτες εξουθενωμένοι και παραιτημένοι δεν έχουν δυνάμεις να αγωνιστούν ούτε για τα δικά τους δεινά, γιατί να ενδιαφερθούν για των άλλων; Η κάθετη κατάπτωσή τους, οφείλεται στην λιτότητα των 8 χρόνων, στους αδιανόητους διωγμούς τους σε δικαστήρια με κατασχέσεις λογαριασμών και ακινήτων τους και τόσα άλλα.

Δεν είμαι σε θέση να σας πω αν και πότε θα αλλάξει κάτι στην ελληνική κοινωνία στο άμεσο μέλλον. Δεν βλέπω τίποτε πάντως.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος