Τελείωσε η πρώτη Κατασκηνωτική Περίοδος στη Ταϋγέτη

Παρασκευή, 07 Ιούλιος 2017 22:42 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τελείωσε η πρώτη Κατασκηνωτική Περίοδος στη Ταϋγέτη

Με μια όμορφη γιορτή γεμάτη χαμόγελα, αδερφοσύνη, ζεστασιά και αυθορμητισμό, τελείωσε, στις 6 Ιουλίου 2017, η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος στην Ταϋγέτη, στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Πριν από 22 ακριβώς χρόνια, όταν το ελληνικό κράτος καταργούσε τις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, η Πρόνοια, ο Οραματισμός και η ιδιαίτερη Αγάπη του Σεβασμιoτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ για τα παιδιά, δημιούργησε (με πολύ κόπο, θυσίες και αγώνα) τις κατασκηνώσεις της Ταϋγέτης, μέσα σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον στον Ταΰγετο, πάνω από τον Μυστρά!

Έκτοτε, οι κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Σπάρτης χάρη στην άοκνη φροντίδα και το ανύστακτο ενδιαφέρον του Σεβασμιoτάτου, χάρη στην διακριτική αλλά συνεχή στήριξη των διαφόρων τοπικών (και άλλων) χορηγών και, κυρίως, χάρη στον εθελοντισμό και τη διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς από κληρικούς, λαϊκούς αλλά και νέους ανθρώπους, που κάθε χρόνο στελεχώνουν τις κατασκηνώσεις, προσφέρουν σε χιλιάδες παιδιά όλων των ηλικιών τη μοναδική και αξέχαστη χαρά της κατασκηνωτικής ζωής και πλουτίζουν την ψυχή και το πνεύμα τους με ανεξίτηλα στολίδια κι εφόδια, που οδηγούν με σιγουριά τα βήματά τους μέσα στη ζωή!

Γιατί στις κατασκηνώσεις της Ταϋγέτης η φροντίδα δεν είναι μόνο για να περάσουν καλές διακοπές τα παιδιά, αλλά και για να σφυρηλατηθεί, με τρόπο παιδαγωγικό και σε καθεστώς αγάπης, αποδοχής, πνευματικότητας, ελευθερίας και ισοτιμίας, ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα και η ηθική-πνευματική-ψυχική-κοινωνική συγκρότηση των νέων παιδιών, τα οποία τόσο πολύ κινδυνεύουν στη σύγχρονη εποχή μας, που καραδοκεί να τα παγιδεύσει σε κάθε τους βήμα.

Πραγματικά, κάθε χρόνο, το καλοκαίρι, στην Ταϋγέτη συντελείται ένα θαύμα! Το μαρτυρούν τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών!

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος