Εδώ δεν υπάρχει ούτε... Ναυτική Σχολή

Παρασκευή, 07 Ιούλιος 2017 22:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Μοιάζει αδιανόητο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η ελληνική ναυτιλία πραγματοποιεί το απίστευτο 20% των παγκόσμιων θαλάσσιων μεταφορών! Πρόκειται για μια εξωπραγματική επίδοση που δεν είναι καθόλου τυχαία. Οι ελληνικές εφοπλιστικές εταιρείες είναι οικογενειακές με αποτέλεσμα:

α) Να παίρνουν πολύ γρήγορα αποφάσεις, χωρίς να πρέπει να ρωτήσουν τους... μετόχους και τις γενικές τους συνελεύσεις.
β) Να προσαρμόζονται πολύ γρήγορα στα μηνύματα της αγοράς (εκπτώσεις, νέες παραγγελίες πλοίων, ευελιξία κάθε στιγμή).
γ) Να μην έχουν το άγχος της ανόδου ή της πτώσης της μετοχής της εταιρείας, μια παράμετρος που σχεδόν πάντα έχει ανασταλτικές επιπτώσεις για την εταιρεία, που διστάζει να τολμήσει.

Ενώ έχουμε λοιπόν τους παγκόσμιους πρωταθλητές στη Ναυτιλία που έχουν βρει το μοντέλο για να κυριαρχούν, δείτε τώρα τι τους προσφέρει η μητέρα – πατρίδα:

- Δεν υπάρχουν δημόσιες Ναυτικές Σχολές στη χώρα ενώ απαγορεύονται και οι... ιδιωτικές. Φανταστείτε ότι στην Ελλάδα διαφημίζεται η Ναυτική Σχολή Βάρνας για προσελκύσει ελληνόπουλα, που θα ήθελαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ναυτικού.

- Τα κόμματα που ελέγχουν τον συνδικαλισμό του κλάδου δεν επιτρέπουν να υπογραφούν διεθνείς συλλογικές συμβάσεις με τις ελληνικές εταιρείες: Περίπου 80.000 προσλήψεις Ελλήνων ναυτικών δεν προχωρούν, είναι σε μόνιμη εκκρεμότητα.

- Στα ελληνικά ναυπηγεία όχι μόνο δεν κατασκευάζεται ποτέ ένα ελληνικό πλοίο (από τον φόβο των βέβαιων απεργιών που θα εμποδίσουν την έγκαιρη καθέλκυση του), αλλά οι Έλληνες εφοπλιστές δεν τολμούν να φέρουν πλοία τους εδώ ούτε για... μικρο-επισκευές!

Υπάρχουν κι άλλα πολλά φυσικά που περιγράφουν από την μία τη Ναυτιλία ως έναν υγιέστατο κλάδο που έχει έδρα την Ελλάδα και όχι το Λονδίνο, όπως ψευδώς λέγεται και από την άλλη το ίδιο ανίκανο πολιτικό σύστημα που δεν μπορεί να του προσφέρει ούτε μια αίθουσα διδασκαλίας για τα ελληνόπουλα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος