Τα τρία τζόκερ ενός θεατή πρωθυπουργού

Τετάρτη, 26 Ιούλιος 2017 19:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Σε μια βαριά και σκληρή περίοδο για την Ελλάδα, η χώρα ατύχησε. Έχει έναν ανεύθυνο νεαρό για πρωθυπουργό που ούτε μπορεί, ούτε θέλει να ανταποκριθεί σε ότι του χάρισε η ζωή: Χωρίς να έχει κάνει το παραμικρό, να είναι για τρίτο χρόνο πρωθυπουργός!
Ο κ. Τσίπρας κέρδισε τρία τζόκερ σερί, χωρίς καν να τα παίξει. Του τα χάριζαν οι άλλοι και μάλιστα μετά από πολλαπλά τζακπότ!
- Το πρώτο τζόκερ: Τον Φεβρουάριο του 2012 οι δημοσκοπήσεις έδιναν 16% ΔΗΜΑΡ και 3,5% ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έχω ξαναγράψει, παρακαλούσε στα τηλεπαράθυρα ο Παπαδημούλης κ.α. για συνεργασία. Τι είχε συμβεί; Το βαθύ και συστημικό ΠΑΣΟΚ είχε μετακινηθεί στον κ. Κουβέλη, κοντινότερο πολιτικά κόμμα. Ο πάντα ανεπαρκέστατος πολιτικά Κουβέλης, δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί “ούτε ένα πρόσωπο από το παλιό ΠΑΣΟΚ” (με το οποίο λίγο μετά... συγκυβέρνησε!!!).
Μέσα σε τρεις μόλις εβδομάδες, ο θεατής Τσίπρας έβλεπε στις δημοσκοπήσεις: ΣΥΡΙΖΑ 15% - ΔΗΜΑΡ 4,5%.
- Το δεύτερο τζόκερ: Σαμαράς και Βενιζέλος, από τα ρετιρέ της εξουσίας, αντί να συμπαρασταθούν στα θύματα της κρίσης, άρχισαν να κυνηγούν τη μισή Ελλάδα για χρέη προς το Δημόσιο. Αυτόφωρο 20 μηνών, με χιλιάδες συλλήψεις, ποινικά ακόμα και χρέη 5.000 ευρώ, κατασχέσεις ακόμη και 10 λεπτών από τραπεζικούς λογαριασμούς.
Ο θεατής Τσίπρας, πάλι χωρίς να κάνει τίποτε, εκτός ίσως από το να υπόσχεται ψευδώς έναν ανύπαρκτο Παράδεισο χωρίς μνημόνια, είδε το 15% των δημοσκοπήσεων να γίνεται εκλογική νίκη του 36%.
- Το τρίτο τζόκερ, ο θεατής Τσίπρας, το κέρδισε τώρα. Παρά την ασύλληπτη ακυβερνησία επί των ημερών του (σε συνδυασμό με την ανικανότητα της αντιπολίτευσης κάτι να προτείνει), διαπιστώνει έκπληκτος πως η ελληνική κοινωνία δεν αντιδρά ό,τι και αν αποκαλυφθεί σε βάρος του.
Δεν μπορώ να θυμηθώ Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος να έλεγε από το πρωί μέχρι το βράδυ ψέματα, να καταχρέωσε τη χώρα 100 δισ. ευρώ σε λίγους μήνες, να υποθήκευσε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια, να χάρισε όλες τις Τράπεζες στους ξένους, να φτωχοποίησε το ένα τρίτο των Ελλήνων και κυρίως να έχει πλέον αποδειχθεί (Βαρουφάκης) ότι δεν ήξερε που πάνε τα τέσσερα και να είναι ακόμη στη θέση του, χωρίς κανένας Έλληνας πολίτης να σκοτίζεται για όλα αυτά..!
Του χάρισαν τη δεύτερη θέση (Κουβέλης), μετά του χάρισαν την εξουσία (Σαμαράς - Βενιζέλος) και τώρα του χαρίζουν την παραμονή σε αυτήν (μια κοινωνία της απάθειας). Κι αυτός πάντα ανεπαρκής και θεατής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος