Στα νησιά μας χωρίς... κινητό

Τετάρτη, 06 Σεπτέμβριος 2017 20:42 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Φέτος οι διακοπές μου ήσαν στη νήσο Λέσβο. Δεν υπήρχε τίποτε από την συνήθη καθημερινότητά μου και αυτό ήταν μια μικρή ευλογία. Τηλεόραση, εφημερίδες, υποχρεώσεις, έγνοιες δεν με ακολουθούσαν, πλην ενός κινητού τηλεφώνου που απλώς υπήρχε ουδείς με καλούσε.
Μου πήρε λίγες ημέρες να καταλάβω γιατί. Ήταν ένα μήνυμα που έλαβα από την Wind: «Αν θέλετε να μιλήσετε με την Ελλάδα το κόστος είναι 1,85 ευρώ το λεπτό!». Πριν συνέλθω από την έκπληξη μια τούρκικη εταιρεία τηλεφωνίας με ενημέρωνε ότι ήμουν ήδη συνδεδεμένος μαζί της και πως το κόστος ήταν περίπου το ίδιο ανά λεπτό.
Μετά ήρθε το τελειωτικό σοκ. Δεν είχα σύνδεση με ελληνική εταιρεία και όταν ρώτησα τους ντόπιους τι συμβαίνει μου απάντησαν: «Σε αυτό το χωριό πιάνει μόνο η Cosmote. Με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία είσαι χωρίς σύνδεση».
Το μικρό αυτό σοκ - να είμαι στην Ελλάδα και να με αντιμετωπίζουν με έξτρα χρεώσεις λες και ήμουν στην... Άγκυρα - ολοκληρώθηκε όταν έμαθα ότι όλα τα νησιά του Αιγαίου που είναι κοντά στην Τουρκία έχουν το ίδιο πρόβλημα. Σε πολλά σημεία τους δεν έχει σύνδεση παρά μόνο με τούρκικη εταιρεία και έξτρα χρεώσεις!
Αισθάνθηκα ντροπή και πολίτης β κατηγορίας. Ντροπή γιατί και το κράτος όταν βγάζει σε πλειστηριασμό τις άδειες κινητής τηλεφωνίας, δεν τις έχει υποχρεώσει να αποκαταστήσουν το πρόβλημα. Αλλά και οι εταιρείες τηλεφωνίας, ενώ γνωρίζουν την χυδαιότητα να μην παρέχουν υπηρεσίες εντός της ελληνικής επικράτειας τις χρεώνουν κι όλας!
Στον μηνιαίο λογαριασμό μου βρήκα μια έξτρα χρέωση γιατί δήθεν «χρησιμοποίησα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας άλλης χώρας». Υποπτεύομαι ότι αν το πληρώσω δεν θα μου επιστρέψουν τα χρήματα (ήδη διεμήνυσα ότι αν δεν αφαιρεθεί αυτή η χρέωση αλλάζω εταιρεία).
Ας κάνουμε ταμείο λοιπόν: Κράτος και ιδιώτες είμαστε ανίκανοι να υπερασπιστούμε τη λειτουργία της χώρας, την καθημερινότητα. Είμαστε ανίκανοι να επιλύουμε απλά προβλήματα που μας θίγουν σαν πολίτες αλλά και κρύβουν επικινδυνότητα (τι θα συνέβαινε αν εκτάκτως χρειαζόταν να κάνω ένα τηλεφώνημα ζωής ή θανάτου; Ποιος θα πλήρωνε την αδυναμία να καλέσω βοήθεια;).
Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος