Οι Σκουριές αποκαλύπτουν βαθύ έλλειμμα Δημοκρατίας

Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος 2017 20:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η Eldorado Gold προχώρησε στην αναστολή της επένδυσής της στις Σκουριές Χαλικδικής. Οι επιπτώσεις θα είναι σοβαρές και μεγάλες. Περίπου 2.500 εργαζόμενοι θα τεθούν σε καθεστώς μη απασχόλησης με το φάντασμα της οριστικής απόλυσης να πλανάται πάνω από τα κεφάλια τους.
Το ελληνικό κράτος θα δεχθεί αγωγές - μαμούθ για διαφυγόντα κέρδη, παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές σε βέρος της εταιρείας κ.ο.κ. Στο διεθνές περιβάλλον θα εδραιωθεί η πεποίθηση ότι στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ αν επενδύσεις θα χάσεις τα χρήματά σου.
Η περίπτωση της Eldorado Gold, είναι πολύ σοβαρή. Η εταιρεία έχει διαθέσει ήδη 3 δισ. ευρώ, την ώρα που όλες οι επενδύσεις στην χώρα για τις οποίες κοπάζει η κυβέρνηση υπολογίζονται πλούσια μόλις στο 1 δισ. ευρώ.
(Προσέξτε: 1 δις. ευρώ, όταν το κόστος εργασίας στη χώρα έχει πιάσει πάτο και όταν οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή της Μεσογείου ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ! Παίρνουμε μόλις το 1% και πανηγυρίζουμε).
Η επένδυση στις Σκουριές έχει και οικονομικά χαρακτηριστικά (καταστρέφεται μια επένδυση - κινδυνεύουν 2.500 θέσεις εργασίας) έχει όμως και πολιτικά χαρακτηριστικά. Ενώ η εταιρεία είναι καθόλα νόμιμη και δεν έχει τίποτε το μεμπτό, ενώ έχει κερδίσει όλα τα δικαστήρια για την καθυστέρηση στην έκδοση των αδειών της, η κυβέρνηση παρανομώντας δεν υπακούει στις δικαστικές αποφάσεις και δεν την αφήνει να λειτουργήσει.
Τι είδους δημοκρατία είναι αυτή όπου μια κυβέρνηση μπορεί να γράφει στα παλιά της παπούτσια δικαστικές αποφάσεις, νομιμότητα και δίκαιο και να επιβάλλει το άδικο αυθαιρετώντας;
Σε ποια έκταση εφαρμόζεται αυτή η αυθαιρεσία (προφανώς όχι μόνο στις Σκουριές). Ανησυχεί κανείς; Υπάρχουν θεσμοί να αντιδράσουν; Ποιος προστατεύει τα θύματα της κυβερνητικής παρανομίας κάθε φορά που αυτή εκδηλώνεται;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος