Υποδούλωση

Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 20:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ευτυχώς που έχουμε ακόμα την ελευθερία μας! Αυτό το ύψιστο αγαθό μας έχει απομείνει μόνο. Όσο κι αν προσπαθούν να το κουρέψουν με χίλιους δυο τρόπους, θα δυσκολευτούν πολύ να κάνουν τον Έλληνα ανδράποδο. Θα μηχανεύονται άπειρα πράγματα, όπως κάνουν με περισσή επιμέλεια, αλλά εμείς θα βρίσκουμε τρόπους να τα προσπερνάμε.
Δεν στέκει. Είναι αδύνατο να μας φιμώσουν. Αν μας στερήσουν κι αυτό το δικαίωμα, να βγαίνουμε στο καφενείο και να φωνάζουμε ελεύθερα τη γνώμη μας, όποια κι αν είναι αυτή, να μπορούμε να «στολίζουμε» τους πολιτικούς αλλά και τον καθένα που πιστεύουμε πως δεν είναι σωστός, αν στερηθούμε το τελευταίο προπύργιο της ύπαρξής μας, τότε θα πάψουμε να λεγόμαστε Έλληνες, τότε θα πάψουμε να λεγόμαστε άνθρωποι! Και το καθεστώς που ζούμε, δεν θα διαφέρει σε τίποτα από την πιο στυγνή δικτατορία.
Βέβαια, αρκετοί υποστηρίζουν, κι ίσως να έχουν και δίκιο, πως το σημερινό καθεστώς είναι στυγνή δικτατορία, δεδομένου, όπως θ’ αναφέρουμε πιο κάτω, έχουν δεσμεύσει βασικές μας ελευθερίες. Δεν θέλω ν’ ασπασθώ αυτή την ακραία άποψη, αλλά ελπίζω πως κάποτε θα καλυτερέψει η κατάσταση.
Μας έχουν δέσει με ορατά και αόρατα δεσμά, εις γνώσιν μας. Αυτά, όσο κι αν τα σφίξουν, θα έρθει η στιγμή που θα σπάσουν, κι ο κόσμος θα ξεχυθεί σαν ποτάμι, και με την οργή του θα τους στείλει από εκεί που ήρθαν.
Η επίσημη δικαιολογία τους είναι πως προσπαθούν να μας νοικοκυρέψουν. Γι’ αυτό ελέγχουν το κάθε μας βήμα αμέτρητες κάμερες, στημένες παντού. Γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πού θα πάμε, τι θα πάρουμε κι από πού, ποιον θα συναντήσουμε, και πολλά – πολλά άλλα.
Γι’ αυτό ελέγχουν και καταγράφουν τόσο ξεδιάντροπα τις επικοινωνίες μας, είτε αυτές γίνονται τηλεφωνικά, είτε μέσω υπολογιστή ή διαδικτύου. Τίποτα δεν μπορεί να ξεφύγει από το αόρατο και πανταχού παρόν μάτι τους. Συλλέγουν οποιαδήποτε πληροφορία για μας σε μνήμες υπολογιστών των τραπεζών πληροφοριών.
Γνωρίζουν πότε σηκωθήκαμε από το κρεβάτι, αφού ξυπνήσαμε από το κινητό μας, τι φάγαμε για πρωινό, τι θα φάμε το μεσημέρι, αφού είναι γνωστό τι έχουμε αγοράσει από το υπερκατάστημα. Γνωρίζουν πού θα πάμε το βράδυ, αφού έχουμε κλείσει εισιτήριο με την κάρτα μας, τι ώρα θα επιστρέψουμε, από την απόδειξη, με ποιους θα καθίσουμε δίπλα, από τις κάμερες της παράστασης, κι άλλα τέτοια αρκετά.
Γνωρίζουν ακόμα αν απατάμε το σύντροφό μας, μη με ρωτήσετε πώς, αλλά σίγουρα το ξέρουν, αν πηγαίνουμε στην εκκλησία, ποια βιβλία διαβάζουμε, ποιο κόμμα ψηφίζουμε. Παλιότερα ήξεραν πόσα χρήματα έχουμε και πόση περιουσία. Τώρα τίποτα πια δεν μένει κρυφό από αυτούς.
Σε παλιότερη συζήτηση με τον «αριστερό» βουλευτή μας, τον κ. Σταύρο Αραχωβίτη, τον είχα ρωτήσει, γιατί προσπαθούν να καταργήσουν τα χαρτονομίσματα, και μου είχε απαντήσει:
«Τι να τα κάνεις τα χαρτονομίσματα, αφού με την κάρτα σου, μπορείς να πάρεις ότι θες;»
Φυσικά δεν είπε πως η κάρτα παρακολουθείται, και πως οποιαδήποτε κίνησή σου με αυτή θα γίνεται γνωστή σε όλους. Αυτό δεν τον ένοιαζε. Δεν νοιάζει όμως εμάς;
Είμαι σίγουρος πως κάποια στιγμή, κι εύχομαι αυτό να γίνει πολύ σύντομα, ο κόσμος θα πάψει να τρώει κουτόχορτο, και θα ξεσηκωθεί. Αυτά τα μέτρα πρέπει να καταργηθούν! Η παντογνωσία των κρατούντων, (κυβερνητών, τραπεζών κλπ), πρέπει να πάψει να υφίσταται. Καταργούν την ελευθερία μας. Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος