Σχέδιο για την Θράκη; Δεν έχουν...

Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 20:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο παραλογισμός στη Θράκη συνεχίζεται με το πολιτικό σύστημα να εμφανίζεται ανήμπορο και με το μείζον αυτό εθνικό θέμα. Λόγω μόνιμης ανικανότητας φυσικά. Ας δούμε καταρχήν το τελευταίο επεισόδιο.
Η κυβέρνηση έφερε μια τροπολογία ώστε να επανεξεταστεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη η δυνατότητα αναγνώρισης σωματείου υπό την επωνυμία «Τουρκική Ένωση Θράκης».
Η τροπολογία ήρθε μετά από συνεχείς καταδίκες της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο οποίο είχαν προσφύγει οι του σωματείου. Με αυτήν την τροπολογία η κυβέρνηση κέρδιζε χρόνο, δηλαδή έστελνε το θέμα πάλι στα ελληνικά δικαστήρια και «όποτε έβγαζαν απόφαση»... Ήταν μια κίνηση προσωρινής αποφυγής του θέματος.
Δείτε τώρα τι συνέβη στη Βουλή: Οι ΑΝΕΛ μίλαγαν για επικίνδυνη τροπολογία, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απείχαν από την ψηφοφορία αν και σίγουρα συμφωνούσαν με το σχέδιο καθυστέρησης. Έτσι δεν ψηφίστηκε ο... «ελιγμός» και η χώρα παραμένει εκτεθειμένη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Πάμε τώρα στην ουσία. Στη Θράκη ολόκληρο το πολιτικό σύστημα εγκληματεί επί μακρόν. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε υποχρεώσει τους Πομάκους - που καμία σχέση δεν έχουν με την Τουρκία - να μαθαίνουν υποχρεωτικά την τουρκική γλώσσα.
Οι Πομάκοι μέχρι που διαδήλωναν εναντίον αυτού του καταναγκασμού, αλλά τους αναγκάζαμε να... εκτουρκίζονται. Έτσι φτάσαμε στο σημείο, στη Θράκη να μιλούν (και να νοιώθουν;) Τούρκοι ακόμα και άσχετοι.
Στη συνέχεια επιτρέψαμε στην Τουρκία μέσα από το εκεί Προξενείο και την συνεχή χρηματοδότησή του, να έχουν μετατρέψει την μουσουλμανική κοινότητα σε τούρκικο βιλαέτι.
Σήμερα, η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί υπέρ της Ελλάδος. Το πραξικόπημα στην Τουρκία και η μετάλλαξη Ερντογάν σε δυνάστη έχει αποσαθρώσει ότι είχε στηθεί από την Τουρκία στη Θράκη. Υπάρχει βέβαια πάντα το ίδιο πρόβλημα για εμάς: Ένα αδιάφορο πολιτικό σύστημα χωρίς κανένα σχέδιο (και) για την Θράκη. Ότι έγινε στη Βουλή το αποδεικνύει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

lakonikos.gr diakopes

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος