Οι εκλογές θα γίνουν Ιανουάριο του 2019

Τρίτη, 26 Σεπτέμβριος 2017 20:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ακόμη δεν το έχει πει κανείς - καλύτερα δεν το έχει προβλέψει κανείς - αλλά θεωρώ ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Ιανουάριο του 2019, ούτε νωρίτερα (Φθινόπωρο 2018), και με τίποτα αργότερα (Σεπτέμβριος 2019). Δεν το λέω εγώ, το λέει η κοινή λογική:
1. Τον Ιανουάριο του 2019, ο κ. Τσίπρας θα υποστηρίξει ότι συμπλήρωσε την τετραετία (εξελέγη Ιανουάριο του 2015). Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου ήσαν διαχειριστικές, συνεπώς δεν φυγομαχεί, δεν κάνει πρόωρες εκλογές αλλά κανονικές.
2. Τον Ιανουάριο του 2019, θα έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός με τα επαχθή μέτρα της μείωσης των συντάξεων κατά 18% και πιθανώς την μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ. Θα τα "φορτώσει" στον επόμενο, ενώ οι πολίτες δεν θα προλάβουν να τα "φορτώσουν" σε αυτόν.
3. Θα έχει μπροστά του ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές, δηλαδή μια ευκαιρία να βελτιώσει τα ποσοστά που θα πάρει στις βουλευτικές. Επιπλέον, θα ήταν πολιτικά ανόητο, να αφήσει να προηγηθούν οι ευρωεκλογές, να υποστεί δεινή ήττα με βάση και την χαλαρότητα της ψήφου και μετά να πάει σε βουλευτικές.
4. Επειδή η οικονομία θα έχει πάει χειρότερα έστω και αν επιτυγχάνονται έσοδα από την αφαίμαξη της, οι δανειστές - που θέλουν να πολεμήσουν το πελατειακό κράτος και το τέρας που λέγεται ελληνικό Δημόσιο - θα απαιτούν ή τέταρτο μνημόνιο, ή νέα μέτρα με πιστοληπτική γραμμά στήριξης.
Αυτό θα είναι και το εκλογικό επιχείρημα (καλύτερο δεν θα βρίσκουν αργότερα). Ότι δηλαδή, παρά τις θυσίες του ελληνικού λαού και την (δήθεν) βελτίωση της οικονομίας, οι... "αιμοσταγείς" δανειστές και οι εν Ελλάδι εκπρόσωποί της, (όρα Μητσοτάκη), θέλουν την διαιώνιση της κρίσης στην Ελλάδα, μη βγάζοντάς την από τα μνημόνια,
Τα γράφω όλα αυτά για να ξέρουμε ότι μέχρι τότε, τον Ιανουάριο του 2019, θα ζήσουμε την βασανιστικά αργή και συνεχή καταστροφή της ελληνικής αγοράς που προς το παρόν διασώζεται από την αυξανόμενη παραοικονομία, που μοιάζει σαν μονόδρομος σωτηρίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος