Υπουργοί λεκτικών αυτοσχεδιασμών

Τετάρτη, 27 Σεπτέμβριος 2017 20:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η περίπτωση της ρύπανσης του Σαρωνικού, περιγράφει με έναν μοναδικό τρόπο την ανεπάρκεια των Ελλήνων πολιτικών. Για να τους περιγράψεις αρκούν ελάχιστες λέξεις, μια σύντομη φρασούλα:
Άσχετοι άνθρωποι αναλαμβάνουν υπουργικούς ή δημόσιους ρόλους για τους οποίους δεν γνωρίζουν ούτε τα στοιχειώδη και κάθε φορά που «σκάει» ένα πρόβλημα, περίπου αλλόφρονες, τρέχουν πίσω από τα γεγονότα αυτοσχεδιάζοντας τις δικαιολογίες που θα πουν. (Όχι να το επιλύσουν).
Ο κ. Κουρουπλής έχει πει 15-20 δικαιολογίες ξεκινώντας από το μοναδικό «μπορείτε άφοβα να κολυμπήσετε». Θα σκέφτηκε ότι για λίγες ώρες είναι μια καλή δικαιολογία μετά βλέπουμε.
Στη συνέχεια ο Παπαχριστόπουλος διαβεβαίωνε ότι κολύμπησε στη Βούλα χωρίς να δει πουθενά ρύπανση. Το έλεγε τηλεοπτικά την ίδια ώρα που τα μόνιτορ έδειχναν μαύρο πετρωμένο πετρέλαιο στον βυθό του Σαρωνικού.
Μετά ο Σαντορινιός. «Δεν καλέσαμε» είπε «πλοίο καθαρισμού γιατί δεν θα χώραγε στους κόλπους της Σαλαμίνας». Του απάντησε η αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία εξευτελίζοντάς τον: «Πώς ήξερε ποιο πλοίο θα στέλναμε από τα 16 που ήσαν σε ετοιμότητα;».
Έτσι πορεύεται η χώρα σε κάθε τομέα: Με αλλόφρονες υπουργούς και κομματικά στελέχη, που αυτοσχεδιάζουν γελοίες κατά βάση δικαιολογίες κάθε φορά που κάτι σοβαρό απασχολεί την χώρα. Αυτοσχεδιάζουν δικαιολογίες αντί να σχεδιάζουν...
Δυστυχώς αυτή η παρακμιακή και συνάμα φοβερή πραγματικότητα έχει επεκταθεί στο σύνολο του πολιτικού συστήματος, έχει γίνει μόνιμη πρακτική. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρονται να σχεδιάζουν την Ελλάδα του 2025 αλλά να κερδίσουν κάποιες εντυπώσεις στα επόμενα 15 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος