Το 24% ΦΠΑ αποβούλιαξε τα νησάκια μας

Πέμπτη, 28 Σεπτέμβριος 2017 20:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Προ ημερών σας έγραφα για την Θράκη και την εγκατάλειψή της από το πολιτικό σύστημα επί δεκαετίες. Σας έγραφα ότι φτάσαμε στο σημείο να υποχρεώνουμε τους Πομάκους να μαθαίνουν την τούρκικη γλώσσα παρά τις έντονες διαμαρτυρίες τους αφού δεν έχουν καμία σχέση με την Τουρκία.
Δεν είναι μόνον η Θράκη φυσικά που είναι σε εγκατάλειψη. Αισχρή είναι η αντιμετώπιση όλων των ελληνικών νησιών ιδιαίτερα των μικρών νησιών που είναι προκλητικά ξεχασμένα. Για να καταλάβετε που έχουμε φτάσει, το μόνο μέτρο που πήρε αυτή η κυβέρνηση ήταν να αυξήσει το ΦΠΑ στο 24%, αποβουλιάζοντας τις έτσι κι αλλιώς ισχνές οικονομίες τους.
Θέλετε παραδείγματα; Ένα αυγό που στα Σούπερ Μάρκετ της Αθήνας πωλείται προς 0,10 λεπτά, στα νησάκια μας πωλείται προς 0,40! Η αύξηση του ΦΠΑ έφερε ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα αφού δεν υπάρχει νησάκι που να έχει αυτάρκεια σε κάποιο αγαθό.
Έτσι οι τιμές στα βασικότερα είδη διατροφής έχουν ξεφύγει: Το γάλα ξεκινά με 1,70 ευρώ το λίτρο, η τιμή του ψωμιού από 1,80 έως 2,40, το μοσχάρι από 12 έως 14 ευρώ το κιλό.
Όπως αποκάλυψε η "Καθημερινή" ακόμα χειρότερο πρόβλημα είναι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Οι λιγοστοί κάτοικοι κυρίως του Αιγαίου είναι είτε απομονωμένοι, είτε ταξιδεύουν μόνο όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.
Σκεφθείτε δε ότιη γραφειοκρατία τους αναγκάζει να ταξιδεύουν κι όταν... δεν το θέλουν.
Στην εποχή του διαδικτύου για παράδειγμα, η Κύθνος υπάγετε στην εφορία στο Κορωπί, στο ΙΚΑ Σερίφου, τον ΟΑΕΕ Αμαρουσίου και στον... ΟΓΑ Αθήνας. Για κάθε χαρτί πρέπει να ταξιδεύουν.
Τέλος ένα ρεύμα που δημιούργησε η κρίση και που ήταν η επιστροφή νέων ακόμα και ολόκληρων οικογενειών στα νησιά, μιας και η ανεργία στις πόλεις τους νικούσε, τώρα έχει σταματήσει αφού βλέπουν ότι η ζωή τους σε αυτά είναι και ακριβότερη και χωρίς καμία δυνατότητα να εργαστούν.
Το "Ελλάδα είναι μόνο Αθήνα" δεν έπαψε ποτέ να ισχύει λοιπόν αν και ούτε η Αθήνα φαντάζει πια για Ελλάδα. Υποφέρει και αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος