Ιππότες οι Γερμανοί …εγκληματίες οι αντάρτες!!!

«Η Μάχη της Κρήτης»

Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 20:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Το 2011 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το βιβλίο «Η μάχη της Κρήτης» που εξέδωσε ο 75χρονος Γερμανός καθηγητής Χάιντς Ρίχτερ. Το βιβλίο εξόργισε του Κρητικούς και όποιον Έλληνα το διάβασε αφού … «εξυμνεί τους Γερμανούς στρατιώτες και τα εγκλήματα τους, "ιππότες ιδανικούς" τους αποκαλεί, που κατέσφαξαν, ανασκολώπησαν έκαψαν και ρήμαξαν τα περισσότερα χωριά της Κρήτης, ενώ υβρίζει και προσβάλλει τους Κρητικούς που αντιστάθηκαν στην εξ ουρανού επίθεση των Γερμανών αλεξιπτωτιστών στην γη τους και απαξιώνει τον αγώνα και τις θυσίες των Κρητικών και γενικότερα την συμβολή της Ελλάδας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο». ( Ρένα Μαγιάφα -Αρχιτέκτων Μηχανικός)
Πολλά τα επίμαχα σημεία στο βιβλίο του Ρίχτερ. Σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα, π.χ., οι θύτες και τα θύματα μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι και οι Γερμανοί αθωώνονται για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν:
«Από την άλλη, είναι εξ’ ίσου αδιαμφισβήτητο ότι και ο πράξεις των ανταρτών παρέβαιναν το δίκαιο του πολέμου. Τα δύο εγκλήματα είναι αλληλένδετα. Χωρίς τις παραβιάσεις των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου από τους αντάρτες δεν θα υπήρχαν αντίποινα .”
Σεέναάλλο απόσπασμα, σύμφωνα με τον Ρίχτερ, οι Γερμανοί πολεμούσαν ως «ιππότες» και οι αντάρτες ως «εγκληματίες» οπότε τα αντίποινα ήταν δικαιολογημένα:
«Παράλληλα με τον «ιπποτικό» πόλεμο, κατά τον οποίο ο αντίπαλοι τηρούσαν εν πολλοίς τους κανόνες της Σύμβασης της Χάγης για το δίκαιο του κατά ξηράν πολέμου και της Σύμβασης της Γενεύης, υπήρχε και ο πόλεμος των ανταρτών, στον οποίο δεν ίσχυαν οι κανόνες του πολέμου. […] Η γερμανική πλευρά αντέδρασε απειλώντας με αντίποινα (διαταγή Ringel).
Κι ενώ η Κρήτη «έβραζε» για το βιβλίο του Ρίχτερ, στις 20-11-2014 το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αγνοώντας τις σφοδρές αντιδράσεις τον τίμησεγια την "προσφορά του στην ιστορία" καιτον ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορα!!! Η ανακήρυξη, για αποφυγή των αντιδράσεων, έγινε σε υπό κατάληψιν (από φοιτητές) εγκαταστάσεις που άνοιξαν ειδικά για την τελετή!!! Ο ίδιος ο Ρίχτερ είπε σχετικά στη δίκη υπερασπιζόμενος τον εαυτό του και το βιβλίο:
" …η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που είχε καταλάβει τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου μου ζήτησαν συγγνώμη για την αναστάτωση άνοιξαν τις πόρτες και με προσκάλεσαν να εισέλθω, παρέστησαν μάλιστα στην αναγόρευση μου σε διδάκτορα".
Μετά ταύτα, το 2015, ο Ρίχτερ παραπέμφθηκε σε δίκη στο Ρέθυμνο για το περιεχόμενο του βιβλίου του με μάρτυρες κατηγορίας ιστορικούς και συγγενείς των θυμάτων των καμένων χωριών και μάρτυρες υπεράσπισης τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Το δικαστήριο μετά από παρέμβαση και του τότε στελέχους του Υπουργείου Παιδείας κ. Λιάκου (παλιού μαθητή του Ρίχτερ) που παραβρέθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ρίχτερ, αθώωσε τον κατηγορούμενο στις 10/2/2016.
Τα κόκαλα των θυμάτων των Ναζί, σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, θα τρίζουν εις τους αιώνας των αιώνων !!!

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος