Οι μορφωμένοι άνθρωποι που μας κυβερνούν

Παρασκευή, 13 Οκτώβριος 2017 20:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Αν θέλετε μια (ακόμη...) απόδειξη για το θλιβερό αυτό κράτος που έχουμε να σας περιγράψω τούτο: Άνθρωποι που έχουν σπουδάσει, είναι υποτίθεται σοβαροί και πληρώνονται για να κάνουν σωστά μια δουλειά, δημοσιοποιούν κάθε τόσο μια «λίστα οφειλετών Δημοσίου».
Σε αυτήν τη λίστα, οι μορφωμένοι αυτοί άνθρωποι - πολιτικοί και τεχνοκράτες - υποστηρίζουν στα σοβαρά ότι ένας Ν. Κασιμάτης, πρώτος στον πίνακα οφειλετών, απένταρος και φυλακισμένος για οικονομική απάτη, «χρωστά» (;) κάτι παραπάνω από... 1,5 δισ. ευρώ, που κάποια στιγμή θα τους τα δώσει!
Επίσης οι μορφωμένοι αυτοί άνθρωποι, με δυο και τρία πτυχία ο καθένας, υποστηρίζουν ότι οι νεκροί προ 20 και 30 ετών επιχειρηματίες του Μινιόν, της Πειραϊκής - Πατραϊκής, του Λαδόπουλου κ.α. (εκατοντάδες νεκροί - ένα ολόκληρο νεκροταφείο) «χρωστούν», από δεκάδες εκατομμύρια ευρώ έκαστος.
Μάλιστα, κάθε φορά που αυτοί οι μορφωμένοι άνθρωποι δημοσιοποιούν τη λίστα, τα χρέη των νεκρών, πτωχευμένων και φυλακισμένων, είναι αυξημένα διότι ακριβώς επειδή τους πληρώνουμε να κάνουν καλά τη δουλειά τους - πολιτικοί και τεχνοκράτες - βάζουν με περίσσεια επιμέλεια τους αναλογούντες τόκους.
Έτσι ο πρωταθλητής των οφειλών Ν. Κασιμάτης για μια απάτη 60 εκατ. ευρώ, του έβαλαν πρόστιμα επί 9, έφτασε τα 540 εκατ. ευρώ και από τότε μόνο οι τόκοι που του βάζουν κάθε χρόνο,τον έφεραν στα 1,5 δισ. ευρώ. Τώρα, τι ακριβώς σπούδασαν αυτοί οι άνθρωποι; Ότι μπορούν να εισπράξουν δισεκατομμύρια από νεκρούς;
Στο μεταξύ, στην λίστα οφειλετών πρώτος και καλύτερος οφειλέτης είναι το ίδιο το ελληνικό κράτος. Χρωστά 2 δισ. ευρώ για την άμεση καταβολή συντάξεων που τις καθυστερεί επί χρόνια.
Χρωστά 3,4 δισ. ευρώ από φόρους που κακώς εισέπραξε αλλά δεν τους επιστρέφει (ομοίως και με το ΕΦΚΑ). Χρωστά 4 δισ. ευρώ σε προμηθευτές. Χρωστά 50 δισ. ευρώ από τα κουρεμένα ομόλογα των Ελλήνων πολιτών που τους τα έκλεψαν με το PSI. Για τίποτε από τα παραπάνω δεν πληρώνει τόκο.
Τελειώνοντας, μόνο δυο ερωτήσεις: Ως πότε θα εμφανίζουν μια λίστα νεκρών και κατεστραμμένων ως δήθεν λίστα οφειλετών, όταν και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι μόνο το 15% αυτών είναι ενεργά χρέη; Και δεύτερον: Μια χώρα στην οποία συντηρούν αιτίες για να την περιφρονείς βαθιά και να να την αποστρέφεσαι, πόσο μακριά μπορεί να πάει;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος