Μια κοινωνία επιδοτούμενη

Τετάρτη, 15 Νοέμβριος 2017 20:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Μια ολόκληρη χώρα έχει εισέλθει στον αστερισμό του... επιδόματος. Τα Μέσα Ενημέρωσης, έγιναν για λίγο μονοθεματικά. Δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο παρά μόνο πως θα μοιραστεί το επίδομα στους μη έχοντες αλλά και στους ολίγον έχοντες.
Οι πολιτικοί μιλούν μόνο για το επίδομα, αυτοί που το δίνουν πανηγυρίζουν, αυτοί που το καταγγέλλουν εξηγούν ότι έχει προέλθει από αιμοσταγείς φόρους. Οι απλοί πολίτες, έχουν και αυτοί παραμερίσει κάθε τι άλλο από την καθημερινότητά τους και αναζητούν εναγωνίως να μάθουν «πόσα τους αναλογεί να πάρουν».
Πρόκειται για μια φρίκη. Μια κατάντια που οδηγεί την ελληνική κοινωνία ακόμα πιο κάτω, στο βαθύ σκότος της παρακμής. Φιλοδωρήματα 200 και 300 ευρώ να είναι πια το μέγιστο, να υποκαθιστούν τα σπουδαία της ζωής.
Έχουμε φτάσει σε μια κοινωνία της ελεημοσύνης. Να μοιράζουν ψωμί και τρόφιμα από φορτηγά με τα χέρια των ανθρώπων απλωμένα. Να μοιράζουν κάθε Χριστούγεννα λίγα ευρώ - που σήμερα φαντάζουν και πολλά... - με τους ανθρώπους σεεγρήγορση για το πότε θα τα πάρουν. Να μην υπάρχουν όνειρα για ένα άλλο μέλλον, ένα επίδομα είναι πια το ζητούμενο στη ζωή.
Και που φτάσαμε; Τα επιδόματα να έχουν υποκαταστήσει την εργασία. Με αυτή την τακτική να έχουν επιτύχει την απονεύρωση των πολιτών που συνηθίζουν στα ασήμαντα και τα ευτελή, τα θεωρούν περίπου φυσιολογικά και δεν βλέπουν υπεύθυνους για την κατάντια τους να έχουν ανάγκη και να χαίρονται για λίγα ευρώ «κάθε Χριστούγεννα».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος