Τιμωρήσαμε την Φύση ΠΑΡΑ- ΦΥΣΗ και αυτή μας τιμωρεί αντίστοιχα

Παρασκευή, 17 Νοέμβριος 2017 20:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

(Για να εμβαθύνουμε λίγο τον τίτλο του άρθρου!!!)
Η Ελλάδα πνιγμένη στην «Μάνδρα των μνημονίων».15 Νοεμβρίου και οι αθώοι νεκροί δεκαπέντε.
Τις επόμενες μέρες πόσοι αφού υπάρχουν αγνοούμενοι στηνΔυτ. Αττική (ευρύτερη περιοχή Μάνδρας- Ελευσίνας); Εθνικό Πένθος αρκεί;
Σοκάρει η περιγραφή οδηγού φορτηγού: «Μου γλίστρησε το χέρι ενός παππού- Τον πήρε το νερό»
Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικής: «Τόσα χρόνια που είμαι διοικητής, δεν έχω δει ποτέ τόσο μεγάλη καταστροφή»
«Οι εικόνες από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την Ελευσίνα, τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, έκαναν το γύρο του κόσμου. Το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως «τόσο έντονες καταρρακτώδεις βροχές δεν είναι συνηθισμένες στην Ελλάδα, όπου οι κακές υποδομές αφήνουν τους πολίτες ευάλωτους στις πλημμύρες».
Το Associated Press, το τηλεγράφημα του οποίου αναμετέδωσαν όλα τα μεγάλα αμερικανικά Μέσα (Fox News, ABC News και CTV News), ανέφερε πως «πλημμύρες στις δυτικές συνοικίες της ελληνικής πρωτεύουσας μετέτρεψαν τους δρόμους σε χείμαρρους λάσπης και μπάζων».
Συσσωρευμένοι χείμαρροι προκαλούν συσσωρευμένη οργή σε αυτό που λέμε διαχρονική ανεπάρκεια στους χρόνους της Μεταπολίτευσης.
«Αποκαλυπτικός για τις ανθρώπινες ευθύνες που υπάρχουν στις περιοχές της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, ευθύνες που οδήγησαν στη σημερινή τραγωδία, ήταν ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Δημήτρης Παπανικολάου.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm 97,8 ο κ. Παπανικολάου έκανε λόγο για το «χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας», καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το μάθημα που έκανε σε μεταπτυχιακούς του φοιτητές ήταν πάνω στις συγκεκριμένες περιοχές με βάση τις προηγούμενες καταστροφές και, μάλιστα, τους έλεγε ότι ήταν θέμα χρόνου να γίνει».
Τόσα έργα, τόσες υπερβάσεις στα ολυμπιακά έργα και στα άλλα, θα μπορούσαν να καλύψουν την στοιχειώδη αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής;
Λέμε το κακό«οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, τα ακραία καιρικά φαινόμενακαι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί»Και η οργή του θεού με αυτά που κάναμε και εξακολουθούμε αμετανόητα να κάνουμεάραγεαντιμετωπίζεται;
Δεν μπαζώσαμε μόνο τα ρέματα, μπαζώσαμε και τις ζωές μας με σκουπίδια όλων των ειδών, μπαζώσαμε και τις ψυχές μας με ακαθαρσίες.
ΘΡΗΝΟΥΜΕ αθώους δίχως να προβληματιζόμαστε για το τι μέλλει γενέσθαι.Άνοιξε ο ΑΔΗΣ και βγάζει συμφορές ανθρώπινες και όλοι παριστάνουμε τους ανεύθυνους.
Ο ΕΝΦΙΑ δηλ. η ακίνητη περιουσία της περιοχής της Μάνδρας και της Ελευσίνας γλίστρησε μαζί με τα λασπόνερα.Οι αθώες ψυχές όμως που χάθηκαν αδίκως σηματοδοτούν αυτό που έρχεται σύντομα σε ολάκερη την χώρα.Είναι στιγμές ευθύνης και συναλληλίας όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις.Σήμερα δοκιμαζόμαστε όλοι μας και δίνουμε πνευματικές εξετάσεις. Με δέος έμπροσθεν σε αυτά που ακολουθούν. Ακουμπάμε ήδη κόκκινες γραμμές μέσα και έξω. Τα πάντα είναι ανοικτά, όπως και ο Ουρανός.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ:Θυμήθηκα τη Γερόντισσα – Ασκήτρια Λαμπρινή που ζούσε στην Αθήνα. Μας είχε πει ότι «Θα δεις πράγματα που δεν μπορείς να φανταστείς. Θα δεις μεγάλα κύματα ίσα με ένα διώροφο σπίτι να καταστρέφουν πόλεις και χωριά και λίγοι θα σωθούν». Φυσικές καταστροφές, φτώχεια και πόλεμος δείχνουν ότι θα πούμε το ψωμί-ψωμάκι.
Από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή φυσάει γεωπολιτικός λίβας και εμάς μας λένε η διαστρεβλωτές της αλήθειας πολλοί δημοσιογράφοι και πολλοί πολιτικοί, ότι δεν είναι τίποτε, μια πρόσκαιρη δροσιά είναι. Και μάλιστα θα έχουμε και πάλι ανάπτυξη. Ποια ανάπτυξη; Αυτή που θα χρηματοδοτεί τους κύκλους της ανομίας όπως το συνηθίσαμε τόσα χρόνια;
Δυστυχώς για τα λαμόγια ευτυχώς για τον κοσμάκη «η ιστορία κλείνει για να ξανανοίξει» και μάλιστα πιο έκδηλα εδώ στην πολυαδικημένη Ελλάδα.
ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ δεν συγκεντρώθηκε τέτοιο δαιμονικό καύμα πάνω στον πλανήτη που φυσικά θα επηρεάσει και την πατρίδα μας με άγνωστες συνέπειες.
Όπως μας υπενθυμίζειοΔρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας έχουμε παγκόσμιες επεμβάσεις μεταβολής των μετεωρολογικών φαινομένων, προσβολή του ηθικού και του φυσικού νόμου, γενετικές επεμβάσεις στη διατροφική αλυσίδα, γεωστρατηγικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανατροπές που συνθέτουν τη δαιμονική μπόρα... Φίλοι μου έρχεται μεγάλη φτώχεια.... Θα τρώς σε λίγο ξερό ψωμί στο σπίτι σου και ο γείτονας σου θα ζηλεύει γιατί αυτός δεν θα έχει...
«Δηλαδή βρε Ανάργυρε θα είναι όπως στην Κατοχή;»
«Όχι φίλοι μου. Χειρότερα από τότε!».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος