Τέλειωσε ο πόλεμος στη Συρία. Σειρά έχει ο Λίβανος

Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017 20:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η Συρία απελευθερώθηκε... Αυτό δήλωσαν Ιρανοί και Σύριοι αξιωματούχοι... Την Τρίτη 21/11/2017 το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν δηλώνει:
«Η πτώση της Δαίης ήταν ο καρπός των κοινών αγώνων και θυσιών όλων των περιφερειακών δυνάμεων και εθνικών δυνάμεων αντίστασης και άνοιξε ένα "νέο κεφάλαιο" στις εξελίξεις που εκτυλίσσονται στη Δυτική Ασία... Οι τρομοκράτες και οι υποστηρικτές τους θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα, τις σφαγές, την καταστροφή και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων ανυπεράσπιστων και αθώων ανθρώπων ενώπιον των διεθνών δικαστηρίων και της συνείδησης των παγκόσμιων εθνών ...»
Η δήλωση ήρθε μια μέρα μετά το γεγονός ότι ο στρατηγός Qassem Soleimani, διοικητής της δύναμης Quds του Ιρανικού Στρατιωτικού Επιμελητηρίου Ιρανικής Επανάστασης, δήλωσε την κατάρρευση της Daesh τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία σε επιστολή προς τον ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης Ayatollah Seyyed Ali Χαμενεΐ.
Διάσπαρτοι στο εσωτερικό της Συρίας τζιχαντιστικοί πυρήνες είναι θέμα λίγου χρόνου να εξαλειφθούν τελείως... Τα απομεινάρια του πολέμου άφησαν πίσω τους 6 με 7 εκατ. πεινασμένους, το 40% των οποίων είναι παιδιά.
Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι σχεδιάζουν την ανοικοδόμηση της χώρας, ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας μετέφερε στον Ντόναλντ Τραμπ τις αποφάσεις του μετά τη συνάντηση στη Ρωσία με τον Σύριο πρόεδρο Ασαντ...
Ο Ασαντ δέχθηκε τις μεγαλύτερες τιμές από οποιονδήποτε μέχρι τώρα ηγέτη που επισκέφτηκε τη Μοσχα...
Κατά τη συνάντηση ο Βλ. Πούτιν δήλωσε
«Οι νίκες που πραγματοποιήθηκαν επί της τρομοκρατίας ολοκληρώθηκαν από την εγκαθίδρυση της ειρήνης σε πολυάριθμες ζώνες και κατά συνέπεια από την επιστροφή των πολιτών κι από την αρχή της επιστροφής στην κανονική ζωήκατέληξαν την ίδια στιγμή στην έναρξη της πολιτικής διαδικασίας για τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρίας».
Ο πρόεδρος al-Assad υπογράμμισε ότι η ρώσικη πολιτική ήταν αποτελεσματική επί πολλών σημαντικών αξόνων κυρίως μέσω της επιβεβαίωσης της σημασίας της δέσμευσης από τον ΟΗΕ στην χάρτα του που έγκειται στην εθνική κυριαρχία των χωρών, την μη παρέμβαση στις εσωτερικές τους υποθέσεις και στα δικαιώματα των λαών στον αυτοκαθορισμό τους.
Ο πρόεδρος al-Assad ευχαρίστησε το Ρώσο ομόλογό του και τους Ρώσους διευθύνοντες για τις προσπάθειες που ανέπτυξαν υπ΄αυτή την έννοια διαβεβαιώνοντας ότι η Συρία υποστηρίζει κάθε πολιτική δράση κυρίως μετά την υποχώρηση τρομοκρατίας γνωστοποιώντας ότι όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές για να υποστηρίξει αυτή τη μετάβαση.
Και ο πρόεδρος al-Assad συνεχίζει: «Αυτό το οποίο είναι σημαντικό σήμερα είναι να τεθεί τέλος στην αιματοχυσία», διαβεβαιώνοντας ότι η Συρία είναι διατεθειμένη να εργαστεί με κάθε χώρα που είναι έτοιμη να συμβάλει στην πολιτική λύση που βασίζεταιπάνω στην εθνική κυριαρχία και την συριακή απόφαση.
Οι δύο πρόεδροι al-Assad και Poutine, συνάντησαν υψηλούς Ρώσους αξιωματούχους που συμμετείχαν στην υποστήριξη του συριακού στρατού στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Ο al-Assad τόνισε την σημασία του ρόλου των ρωσικών δυνάμεων στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας αναφερόμενος στους μάρτυρες που είχε σε αυτόν τον αγώνα ο ρωσικός στρατός που κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες στις μάχες κατά της τρομοκρατίας στη Συρία.
Εγκατέλειψαν και οι τελευταίοι Τζιχαντιστές τη Συρία
Ο ρεπόρτερ της συριακής τηλεόρασης alikhbaria αφού επιβεβαιώνει ότι ο στρατός απελευθέρωσε πλήρως το Bukamal αναφέρει ότι περί τα 400 τρομοκρατικά στοιχεία της (Daesh) και οι οικογένειές τους διέφυγαν από την πόλη Βukamal με την βοήθεια ένοπλων ομάδων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.
O ανταποκριτής του Sana στο Boukamal αφού σημειώνει ότι η πόλη είναι άδεια από κάθε παρουσία τρομοκρατών τηςDaech προσθέτει ότι περί τους 150 τρομοκράτες έφυγαν από την Boukamal προς την ανατολική όχθη του Ευφράτη υπό την κάλυψη προστασίας της διεθνούς συμμαχίας.

ΠΗΓΗ
https://dimpenews.com/2017/11/19
http://www.presstv.com/Detail/2017/11/22

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος