Ανάλεκτα

Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2017 20:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ… ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ!!!
73 χρόνια μετά την Κατοχή οι Γερμανοί ΔΕΝ έχουν πληρώσει στην Ελλάδα ούτε ένα μάρκο για τις καταστροφές, το θάνατο και τη λεηλασία που σκόρπισαν στη χώρα, ΟΥΤΕ, βέβαια, καμιά «ελληνική κυβέρνηση» αξίωσε ποτέ κάτι τέτοιο!
Στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων του 1946 το ποσό αυτό είχε οριστεί στα 341,2 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την εποχή, ενώ σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel, εκτιμάται ότι η Γερμανία οφείλει συνολικά προς την Ελλάδα 162 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς τους τόκους.
Κι όμως: ΟΛΕΣ οι μνημονιακές κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ –ΣΥΡΙΖΑ, προσκυνούν τη Γερμανία και πληρώνουν με προθυμία τα τεράστια λύτρα του αίματος του λαού που τους ζητά, αντί να αξιώσουν σθεναρά και ανυποχώρητα τις αποζημιώσεις, έτσι όπως έκαναν άλλοι λαοί και δικαιώθηκαν.
Αν η Γερμανία πλήρωνε αυτά που ΜΑΣ χρωστάει, θα ξεχρεώναμε και θα είχαμε ΚΑΙ περίσσευμα.

ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ!!!
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017: Διεθνής βράβευση του Γιώργου Παπανδρέου στη Γερμανία από τον οργανισμό International Leadership Association για την προσφορά του στην αντιμετώπιση της κρίσης και για τις ηγετικές του ικανότητες κατά την περίοδο 2009-2011!
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017: Διεθνής βράβευση του Αλέξη Τσίπρα στη Γαλλία από την επιθεώρηση Politique Internationaleκαιτο δικηγορικό σύλλογο του Παρισιού για το πολιτικό του σθένοςκαι για την προσήλωσή του στο ευρωπαϊκό ιδεώδες αντίστοιχα!
Αυτός, δηλαδή, που ξεκίνησε τα μνημόνια κι αυτός που τα ολοκλήρωσε! Τι δεν καταλαβαίνεις;

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΑΙΜΑΤΟΣ
Η δημιουργία πλεονασμάτων κατά την υλοποίηση του κρατικού προϋπολογισμού σημαίνει μεγάλη μείωση των δαπανών του, μείωση των μισθών, ισοπέδωση των συντάξεων, μείωση των κοινωνικών παροχών κάθε είδους, περικοπές στην υγεία και τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες που καταφεύγουν στα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ, συρρίκνωση της δημόσιας παιδείας, κλπ , κλπ. Αντίστοιχα, η αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού προέρχεται από τη μεγάλη αύξηση της φορολογίας, παρότι μειώθηκαν κατακόρυφα τα εισοδήματα.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΒΗΝΕΙ…
Το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδας υπολογίζεται πως θα είναι από 8,3 έως 10 εκατομμύρια, δηλαδή μειωμένος κατά 800.000 έως 2,5 εκατομμύρια σε σχέση με σήμερα ! Η Ελλάδα το 2050 απειλείται να είναι μια χώρα μεσηλίκων και γερόντων, καθώς το 2050 οι άνω των 65 ετών κάτοικοί της θα είναι σχεδόν ο ένας στους τρεις. Ένα εφιαλτικό, πολύ κοντινό μέλλον, μια έρημη χώρα με άδεια σχολεία και χώρους εργασίας.
(ερευνητικός οργανισμός διαΝΕΟσις)

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΤΩΡΑ!!!
Ο συνδικαλισμός «κοιμάται» μακάρια (αν δεν στηρίζει) την ώρα που ο κατήφορος των μνημονίων συνεχίζεται όλο και πιο άγριος. Μετά το 1980 ο συνδικαλισμός κομματικοποιήθηκε ωμά, δούλεψε ΜΟΝΟ για τα κόμματα και τις κυβερνήσεις και ανέδειξε την τάξη των κηφήνων εργατοπατέρων, που εκμεταλλευόμενοι το αντιπροσωπευτικό σύστημα εκλογής λυμαίνονται ακόμα τον χώρο. Οι εργαζόμενοι, εδώ και χρόνια πολλά, επέλεξαν τον λάθος δρόμο: Αντί να διαλύσουν τα κομματικά συνδικαλιστικά φρούρια και να οικοδομήσουν άλλα που να εκφράζουν και να υπηρετούν τα συμφέροντά τους και μόνο με άμεση εκλογή των οργάνων από τη βάση, ανακλητότητα και λογοδοσία ΜΟΝΟ σ' αυτήν, αποσύρθηκαν μαζικά από τα συνδικάτα! Έτσι, σήμερα έχουν μείνει παντελώς ανυπεράσπιστοι απέναντι στον ξολοθρεμό τους που προωθούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και απύθμενη σκληρότητα, το κεφάλαιο, τα μεγάλα συμφέροντα και οι πολιτικοί- κυβερνητικοί υπηρέτες τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν, έστω και αργά, πως δεν υπάρχει άλλο ανάχωμα για να εμποδίσουν την επέλαση των «εχθρών» από εκείνο του συνδικαλιστικού κινήματος. Ας επιστρέψουν, λοιπόν, μαζικά στα συνδικάτα τους κι ας επιβάλλουν την κάθαρση και το ξαναχτίσιμό τους πάνω σε στέρεες και υγιείς βάσεις, ώστε να μπορέσουν, το συντομότερο δυνατό, να επιστρέψουν στους δρόμους του σκληρού, ανυποχώρητου και νικηφόρου αγώνα.