Όταν οι Έλληνες ταξιδεύουν σαν Αφρικανοί

Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2017 20:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Οι σταθεροί αναγνώστες της στήλης, θα έχουν προσέξει πως συχνά ισχυρίζομαι ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα σταθερά ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΜΗ, μια χώρα δηλαδή η οποία ακόμη και αν θέλει να την κυβερνήσει κανείς δεν θα τα καταφέρει, κυρίως εξ αιτίας του πελατειακού - κομματικού κράτους που φρενάρει και εμποδίζει τα πάντα.
Κατά καιρούς έχω μνημονεύσει παραδείγματα αυτής της ακυβερνησίας. Τελευταίο οι 24 νεκροί της Μάνδρας. Ενώ από τριετίας υπήρχαν έτοιμες μελέτες και τα κονδύλια για να καθαριστούν τα ρέματα αυτά δεν καθαρίστηκαν ποτέ: Απολογισμός 24 νεκροί. Ούτε και σήμερα έχουν καθαριστεί τα ρέματα, αν ξαναβρέξει όπως το Νοέμβριο, το μέτρημα νεκρών θα συνεχιστεί, χωρίς να υπάρχουν ούτε υπεύθυνοι,ούτε κράτος.
Ο ίδιος ο Τσίπρας να δώσει εντολές να καθαριστούν τα ρέματα δεν θα καθαριστούν. Εκτός αν πάει ο ίδιος με μια μπουλντόζα και το ξεκινήσει. Και πάλι όμως δεν θα προλάβει θα τον σταματήσουν γιατί δεν θα έχει «τα σχετικά έγγραφα».
Δείτε τώρα ένα ακόμη ακραίο και επικίνδυνο παράδειγμα της ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΜΗΣ Ελλάδας. Μετά την Γερμανία και το Βέλγιο, οι Έλληνες που ταξιδεύουν αεροπορικώς στην ΕΕ αντιμετωπίζονται ως Αφρικανοί και στις χώρες Ελβετία, Αυστρία, Ουγγαρία και... Βουλγαρία! Τους οδηγούν σε ξεχωριστούς χώρους όπου για μιάμιση με δύο ώρες τους ψάχνουν λες και είναι τρομοκράτες.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που χάνουν τις ανταποκρίσεις πτήσεων και ξεμένουν σε αεροδρόμια ή προγραμματισμένα ραντεβού τους. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης έχουν διαπιστώσει ότι χιλιάδες επιβάτες από Ελλάδα ταξιδεύουν με πλαστά έγγραφα.
Πείτε μου τώρα: Σε ποια κανονική χώρα της Ευρώπης α) Δεν θα είχε διορθωθεί αμέσως το πρόβλημα. β) Δεν θα είχαν παραιτηθεί από τον αρμόδιο υπουργό μέχρι τους υπεύθυνους ασφαλείας αεροδρομίων, όλοι όσοι επέτρεψαν αυτή την μαύρη τρύπα ασφαλείας.
Μόνο στην Ελλάδα της παραλυσίας δεν ασχολείται κανείς. Αλλά για να λέμε και την αλήθεια αν πουν να ασχοληθούν - ο αρμόδιος υπουργός, οι κυβερνητικοί φορείς - θα άλλαζαν κάτι; Όχι φυσικά. Αυτό το τέρας της ανευθυνότητας που λέγεται κομματικό - πελατειακό κράτος κανείς δεν μπορεί να το βάλει να κάνει τη δουλειά του. Οπότε σε κάθε αεροδρόμιο θα σας περιμένουν με την ανάλογη για την χώρα μας υποδοχή...

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti