Η Μάννα Ελλάδα μας φωνάζει:

«Έλληνες, την Κυριακή όλος ο πλανήτης θα έχει στρέψει τα βλέμματά του σ’ εσάς! Σηκωθείτε!»

Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2018 20:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

«Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά!»
Ο Ελληνισμός αποτελεί στη διαδοχή των αιώνων μια αδιάκοπη συνέχεια. Οι καλλίκνημοι ήρωες της Ομηρικής εποχής. οι χαλκόστηθοι πολεμιστές του Μαραθώνα, των Πλαταιών και των Θερμοπυλών. οι λιονταρόψυχοι Βυζαντινοί ακρίτες κι’ οι αθάνατοι πρόμαχοι της Πύλης του Ρωμανού.
Ο Παύλος Μελάς και οι Μακεδονομάχοι. Οι ήρωες παππούδες μας και πατεράδες μας του 1940. Οι σταυραετοί του 1821, οι ημίθεοι του Σουλιού, των Αγράφων, του Μωριά και του Αρκαδίου. οι δαφνοστεφανωμένοι ελευθερωτές του 1912-1913 συμβαδίζουν με τους ήρωες της Τρεμπεσίνας, της Κορυτσάς, τ’ Αργυρόκαστρου και της Κρήτης, και σμίγουν με τον
Κυριάκο Μάτση στο κρησφύγετο του Δικώμου Κερύνειας και το Γρηγόρη Αυξεντίου στη σπηλιά του Μαχαιρά, στην Κύπρο. Δίπλα τους ο Σολωμός Σολωμού και ο Τάσος Ισαάκ με τους ήρωες των Ιμίων!...
Η Ελλάδα σε κάθε σπιθαμής γης και θάλασσας έχει να προβάλει ακατάλυτους βωμούς αθανασίας κι’ άχραντα προσκυνητάρια. Και όλα αυτά με μια συνέχεια, που όλο παίρνει να μακραίνει μέσα στο χρόνο και να διαιωνίζει το πάθος του Έλληνα για την Ελευθερία.
Η Ελλάδα με την Μακεδονία, όχι σαν περίκλειστος γεωγραφικός χώρος, αλλά σαν ΙΔΕΑ, ξεπερνά το χώρο και το χρόνο. Σαν ιδέα καθοδηγητική με κύρος παγκόσμιο. ΙΔΕΑ, που όπως η αστείρευτη πηγή αρδεύει τον πολιτισμό. Ο κόσμος αυτή την ΙΔΕΑ χρειάζεται. Γιατί καθώς στέκεται στα σύνορα των καιρών, νιώθει τρομερά άδειος και αδύναμος. Μέρα με τη μέρα δηλητηριάζεται από την άρνηση και την «ύβριν» την ασέβεια, την προπέτεια, την ακολασία. από το μηδενιστικό κυκλώνα.
Έχει να δώσει πολλά σ’ αυτούς τους καιρούς η Μάννα Ελλάδα μας. Παγκόσμια. Και θα δώσει μετά τα μεγάλα γεγονότα που ξεκινούν. Με τις χοντρές κι’ αιωνόβιες ρίζες της μπορεί να μεταφέρει τους ζωοπάροχους χυμούς της στο λιπόθυμο κοινωνικό σώμα και να το ζωντανέψει.
Είπε κάποτε ο Θαλής ο Μιλήσιος, ένας από τους επτά σοφούς της Ελλάδας: «Ευχαριστώ τους θεούς, γιατί γεννήθηκα Έλληνας». Σωβινιστή και στενό εθνικιστή, θα βιαστούν να το πουν οι «προοδευτικοί» πολιτικοί και οι διανοούμενοι της σημερινής «προχωρημένης θολοκουλτούρας».
Και θα συμφωνήσουν μαζί τους κάποιοι νεοέλληνες. Ωστόσο ο λόγος του Θαλή, ενός από τους πιο σοφούς μελετητές της σκέψεως και της επιστήμης, δεν παύει από του να εκφράζει ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Η Ελευθερία φίλοι μου είναι πιο πάνω από την ειρήνη! Γι’ αυτό και τα παλληκάρια του 1821 θυσίαζαν τα ΠΑΝΤΑ για να ζήσουν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ! Για την ελευθερία γίνονταν ολοπρόθυμα τα ιερά σφάγια του αγώνα.
Έχει σήμερα η ΕΛΛΑΔΑ μας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ; Όχι!... Μας στέρησαν το γέλιο, τη χαρά, την ειρήνη, την ψυχική και σωματική μας υγεία και τόσα τόσα άλλα. Πούλησαν τα ΠΑΝΤΑ στους ξένους για ΠΑΝΤΑ! Έτσι νομίζουν… Τώρα όμως θ’ αρχίσει να λειτουργεί ο Αιώνιος Πνευματικός Νόμος! Προς όλους… Την ώρα που κάρφωναν οι ντόπιοι και ξένοι ανθέλληνες τα καρφιά στο φέρετρο της Ελλάδας μας, της Μάννας μας, ΞΕΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ σε μια μέρα 580.000 Έλληνες και κατέβηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ενάντια στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!
Και σκοτείνιασε ξαφνικά ο Ουρανός για τους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ! Και άρχισαν να τρέμουν! Και εσείσθη η Ελληνική γη και έχασαν τον κόσμο κάτω από τα πόδια τους! Και άρχισαν να τρέμουν σαν τα φύλλα των δέντρων όταν φυσάει δυνατός βοριάς! «Είναι δυνατόν» άρχισαν να μοιρολογάνε! «Δεν πέθαναν»; «Δεν τους τελειώσαμε»;;;….
Και άνοιξαν τα ΜΝΗΜΑΤΑ και ΒΓΗΚΑΝ οι ΑΝΤΡΙΩΜΕΝΟΙ! Ήρωες, Άγιοι, Γέροντες, παππούδες και γιαγιάδες, παλληκάρια, Ελληνοπούλες, παιδιά και νήπια, που έπεσαν για την Πίστη μας και την Πατρίδα μας, που σφαγιάστηκαν, που μαρτύρησαν, που ανασκολοπήθηκαν αλλά στο τέλος ΝΙΚΗΣΑΝ και Άγιασαν, και μας παρέδωσαν ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗ ΜΑΝΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΗΜΕΡΑ, τούτη τη στιγμή, στέκονται στα Ουράνια ολόρθοι, περήφανοι, ολοστόλιστοι, ολόλαμπροι, νικητές και μας φωνάζουν από ψηλά:
«Αδέλφια μας, Σπαρτιάτες, Έλληνες, ελάτε στο Σύνταγμα την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου να τους ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ότι ζούμε, ότι δεν πεθάναμε. Ελάτε σας το ζητάμε όλοι εμείς, σας το ζητάει η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ! Και να είστε σίγουροι ότι θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. Επάνω σας έχει στραμμένα τα βλέμματα ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ»!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος