Στη Βορδόνια με τον παπα- Σπύρο

Παρασκευή, 02 Φεβρουάριος 2018 20:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η αγάπη είναι κλωστή από μετάξι ακριβό, που δένει τις καρδιές των ανθρώπων και δεν τις αφήνει να ξεχωριστούν. Αυτή η μεταξένια κλωστή μας έφερε ΚΑΙ φέτος στο όμορφο χωριό της Βορδόνιας του Ταϋγέτου, για να συλλειτουργήσουμε, εθιμικά πλέον, με τον πολυαγαπημένο μας παπα- Σπύρο Καλομοίρη (81 χρόνια ζωής - 44 χρόνια ιερέας!!!) στον Εσπερινό του εορτάζοντος Ναού της Υπαπαντής του Σωτήρος.
Είμαστε ο καλός φίλος και εξαίρετος ψάλτης Γιάννης Μερεκούλιας, οι αδερφοί Βαγγέλης και Γιάννης Μητράκος και ο Βασίλης Αδαμάκος.
Ατμόσφαιρα απλή και κατανυκτική, «Φως Ιλαρόν…» που φωτίζει και γιατρεύει τις ψυχές, «Βιβρά νέφη χρυσαυγόντα, επί τέτοις μεγάλη η δόξα και τιμή Παντοκράτορος», και ο παπα – Σπύρος, μορφή βιβλική, εξαϋλωμένη, βγαλμένη λες από κάποιο γραφτό του Παπαδιαμάντη, ακούραστος εργάτης στην υπηρεσία του ποιμνίου του, ευαίσθητος σαν άνθρωπος, Παπάς ταπεινός με άδολη ευσέβεια, με ευθύτητα χαρακτήρα και απλότητα ηθών, με προσφορά στην πνευματική υπόσταση της εκκλησίας και στην κοινωνική ζωή της μικρής του πατρίδας. Σαν κληρικός, αγάπησε την του Χριστού Εκκλησία, σαν άνθρωπος αγάπησε τον ίδιο τον
Άνθρωπο, αγάπησε το χωριό που τον γέννησε και στο οποίο τον προόρισε ο Θεός να ζήσει και να το υπηρετήσει.
Κι όπως κάθε φορά απολαύσαμε, μετά,την απλόχερη φιλοξενία του παπα - Σπύρου στο γειτονικό παλαιικό μαγαζάκι του χωριού, σε έναν άλλο γιορταστικό εσπερινό σωμάτων και ψυχών, όπου περίσσεψε η αφειδώλευτη, αγνή αγάπη των ανθρώπων, αυτή που βρίσκεται στη ρίζα της ζωής.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, παπα - Σπύρο! Πάντα Άξιος, γερός και δυνατός στο πνευματικό σου μετερίζι!!!

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος