Οι «κακοί» φεύγουν. Ποιοι μένουν;

Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2018 20:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Οι "κακοί" δανειστές, αυτοί που πλήρωσαν και ολοκλήρωσαν τους οδικούς άξονες, αυτοί που παρέλαβαν από τον Κ. Καραμανλή φαρμακευτική δαπάνη 9,1 δισ. ευρώ και την κατέβασαν στα 2 δισ. ευρώ κυνηγώντας όλους τους Υπουργούς Υγείας, μας βαρέθηκαν και θέλουν να σταματήσουν το "ντάντεμα" μιας αδιόρθωτης χώρας που την κατακλέβουν οι πολιτικοί και τους ανέχονται οι πολίτες.
Τα έχουμε ξαναπεί: Δεν μας ήξεραν, μας έμαθαν. Υπογράφαμε μνημόνια που ποτέ δεν εφαρμόζαμε, λέγαμε διαρκώς ψέματα σε όλους, τους βρίζαμε ως υπεύθυνους για την δική μας κλεπτοκρατία της Μεταπολίτευσης, δεν υπάρχει τέλος στο ελληνικό χάλι, στην μοναδική ΜΗ κανονική χώρα της Ευρώπης.
Τώρα που η Ελλάδα έπαψε να είναι μικρή ή μεγάλη απειλή για την ΕΕ και που οι δανειστές έχουν τις εισπράξεις και την περιουσία της για 99 χρόνια, η απόφασή τους είναι τούτη: Ας πορευτούν οι Έλληνες μόνοι τους χωρίς επιτήρηση και κυρίως χωρίς δανεικά με μοναδικό μοχλό πίεσης την ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ του χρέους.
Μετά τον Αύγουστο, η Ευρώπη δεν θα προσφέρει ούτε πιστοληπτική γραμμή στήριξης ούτε εποπτεία από την τρόικα για την Ελλάδα. «Δείξτε μας τις δικές σας μεταρρυθμίσεις», λένε «και αν εφαρμόζονται θα υπάρχει σταδιακή μείωση του χρέους, αν όχι,τότε όπως στρώσετε θα κοιμηθείτε».
Το ελληνικό πρόγραμμα που εκπονεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μέτρα ανάπτυξης, (ποια;), κοινωνικές παροχές (για ψήφους;) και φόρους (για να έχουν το πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο). Υπάρχει καλό μέλλον έτσι; ΟΧΙ.
Χωρίς την στήριξη των «κακών» δανειστών η Ελλάδα μετά τον Αύγουστο θα έχει ανέβει σε τεντωμένο σχοινί. Αν η χώρα περάσει και πάλι στα δεινά του πελατειακού κράτους (προσλήψεις, αυξήσεις μισθών, νέο γιγάντωμα του Δημοσίου σε βάρος του ιδιωτικού τομέα) τότε δεν θα κοιμηθούμε καθόλου καλά και πολύ σύντομα μάλιστα.
Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να αποκτήσει κανονικότητα εδώ και 8 χρόνια, με ολόκληρη την Ευρώπη να την έχει σε επιτήρηση, να την απειλεί ή να την εκβιάζει προσπαθώντας να την συνεφέρει. Θα τα καταφέρουμε τώρα μόνοι μας χωρίς αυτούς;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος