Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά…

Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2018 11:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά…

Του Δημήτρη Διαμαντάκου

Αυτές τις ημέρες έλαβα μια επιστολή από ένα έναν Ιστορικό Ερευνητή φίλο, τον   ΑΓΑΘΟΚΛΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑ, την οποία έχω υποχρέωση και προς τους Λάκωνες ήρωες  που έπεσαν στα Ελληνικά και Αλβανικά  βουνά, για να διατηρήσουν την ακεραιότητα της Πατρίδα μας και τα ιδανικά μας, να την δημοσιεύσω:

«Φίλε Δημήτρη,

γνωρίζοντας και την ευαισθησία σου στα κοινωνικά θέματα και ειδικότερα στο θέμα των πεσόντων 1940-41, σου στέλνω κατάλογο των Ελλήνων μαχητών του ΄40, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα στρατιωτικά νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Θυμίζω ότι τις απώλειες των νοσοκομείων αυτών τις έθαψαν στην πόλη των Ιωαννίνων και από έρευνα που έχω κάνει και επικαιροποίησα πρόσφατα, στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου Κοπάνων στα Γιάννενα, υπάρχουν 650 περίπου μαχητών του ΄40.

Γνώριζα το θέμα αυτό και τα τελευταία χρόνια είχα υποδείξει σε συγγενείς πεσόντων τον τρόπο αναζήτησης των ηρώων συγγενών τους και σε 4 περιπτώσεις στα Γιάννενα υπήρξε θετικό αποτέλεσμα  δηλ. βρέθηκαν ταυτοποιήθηκαν  και αποδόθηκαν τα οστά των συγγενών τους για μεταφορά στον τόπο καταγωγής τους.

Σήμερα τα πράγματα είναι πιο οργανωμένα, υπάρχει ηλεκτρονικό αρχείο καταγραφής των απωλειών των νοσοκομείων στα Γιάννενα και μπορεί ο ενδιαφερόμενος συγγενής τηλεφωνικά  να πληροφορηθεί αν ο πεσών συγγενής του βρίσκεται εκεί.

Όπως έχεις παρακολουθήσει τον περασμένο Γενάρη άρχισαν οι εκταφές πεσόντων στην Αλβανία και από τότε υπήρξε μια ευαισθητοποίηση στην αναζήτηση πεσόντων από τους συγγενείς.

Από την Λακωνία ενδιαφέρθηκε συγγενής του Καργάνη Λάμπρου από το Γέρακα Λακωνίας και υπήρξε θετικό αποτέλεσμα.

Επειδή πιστεύω ότι μπορεί να βρεθούν και άλλοι από τη Λακωνία , σου στέλνω κατάλογο και ανάλογα με τις δυνατότητες σου, τους κοινωνικούς χώρους που συμμετέχεις, τους συλλόγους κλπ γνωρίζοντας την ευαισθησία σου μπορείς να ενημερώσεις συγγενείς να απευθυνθούν τηλεφωνικά στην 8η Μεραρχία Ιωαννίνων:

Τηλεφωνικό κέντρο 2651086600, να ζητήσουν σύνδεση με το 1ο Γραφείο, αρμόδια η κα Παπαδοπούλου  ή η κα Ζώη.

Αναφέροντας το ονοματεπώνυμο του πεσόντος θα ενημερωθούν αμέσως αν υπάρχει το όνομα αυτό στον κατάλογο των πεσόντων.
Καλόν είναι μετά από τόσα χρόνια να επιστρέψουν στον τόπο που γεννήθηκαν και να τιμηθούν ως ΗΡΩΕΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα μου 6937401599 – 6974669665.

Με αγάπη και εκτίμηση Αγαθοκλής  Παναγούλιας».

Μετά τα παραπάνω, σημειώνω ότι και εγώ με ότι μέσα διαθέτω, είμαι πρόθυμος να βοηθήσω στην μεταφορά των οστών των Ηρώων μας στον τόπο καταγωγής τους -  στον Τόπο μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος