Καμμένος, Γύλιππος, Κλέων...

Τετάρτη, 02 Μάιος 2018 20:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο Πάνος Καμμένος μας είχε προειδοποιήσει, όταν περπατώντας πάνω σε φθαρμένες ... ξύλινες παλέτες σκεπασμένες με ένα κόκκινο χαλί, φθάνοντας στην θάλασσα έσκυψε με ιερή συγκίνηση και «απέτισε φόρο τιμής στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας».
Δεν δώσαμε τότε σημασία, σκεφθήκαμε ότι μάλλον θα ήταν μια εκκεντρική πράξη του υπουργού που προφανώς δεν θα είχε συνέχεια. Όμως είχε συνέχεια. Ο κ. Καμμένος είναι πλέον αποφασισμένος να αποκαταστήσει στο σύνολό της την ελληνική ιστορία και ΟΛΑ τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν αρνητικά ή θετικά σε αυτή.
Η αρχή έγινε με την Μπουμπουλίνα 193 χρόνια μετά το θάνατό της. Την ανακήρυξε Υποναύαρχο προφανώς γιατί η θέση του Ναυάρχου ήταν πιασμένη από τον ίδιο, τονΝαύαρχο Πάνο Καμμένο.
Μαθαίνω ότι θα υπάρξει συνέχεια. Ο κ. Καμμένος θα προχωρήσει στην καθαίρεση του στρατηγού Αγαθαρχίδα, ο οποίος ευθύνεται για την ναυτική ήττα των Κορινθίων από τους Αθηναίους στον Πελοποννησιακό Πόλεμο το 429 π.Χ. (ή και π.Κ δηλαδή προ Καμμένου).
Ακόμη θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Σπαρτιάτη στρατηγό Γύλιππο που τα είχε «πιάσει» στην εκστρατεία στη Σικελία, καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο, αλλά ακόμα δεν τον έχουν βρει.
Τέλος μαθαίνω ότι μιας και είμαστε γενικώς για κλάματα, θα τιμήσει και τον δημαγωγό Αθηναίο στρατηγό Κλέωνα που ήταν και αντιπρόσωπος της εμπορικής τάξης όπως και ο ίδιος.
Επιτέλους η σύγχρονη Ελλάδα μπορεί να μην συναντάται πουθενά με την Αρχαία - ούτε στην γλώσσα, ούτε στην Εκπαίδευση, ούτε στην γενική παιδεία, ούτε στη λογική - εν τούτοις αυτή η τακτική Καμμένου δίδει σε όλους μας ελπίδες, ότι τίποτα δεν έχει χαθεί. Πάντα μπορούμε να επέμβουμε σε ότι έχουμε με επιμέλεια καταστρέψει. Για να το κάνουμε χειρότερο και εντελώς γελοίο φυσικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti