Δεν θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα...

Δευτέρα, 11 Ιούνιος 2018 19:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Την ώρα που και αυτή η κυβέρνηση ασχολείται μόνο με το σαρκίο της - δηλαδή την πολιτική της επιβίωση - ασκώντας πολιτικές Μαυρογυαλούρου, έρχεται μια έρευνα για τους Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό να σοκάρει: Το 36% των Ελλήνων που εργάζονται πια εκτός Ελλάδος, δηλώνει με απόλυτο τρόπο ότι δεν θα επιστρέψει ΠΟΤΕ στην Ελλάδα!
Από κοντά ένα 46% δηλώνει ότι θα μπορέσει να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση μετά από 3 χρόνια, δηλαδή το ποσοστό όσων θα ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους, είναι σίγουρα ακόμα μεγαλύτερο.
Οι Έλληνες αυτοί - που σημειωτέον δεν τους δίνουμε ψήφο αν και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, δηλαδή τους διώχνουμε κλωτσηδόν στην κυριολεξία - θα δημιουργήσουν οικογένειες, αλλού, θα αποκτήσουν νέα διαβατήρια και ιθαγένειες, στα παιδιά τους θα λένε πως στην Ελλάδα πρέπει να πηγαίνουν μόνο για διακοπές και αν...
Έχει εξαιρετική σημασία να δούμε ποιος είναι η πρώτη αιτία που χιλιάδες νέοι άνθρωποι έφυγαν, σύμφωνα πάντα με την συγκεκριμένη έρευνα: Η έλλειψη αξιοκρατίας και η διαφθορά.
Τα νέα αυτά παιδιά, με πτυχία και μεταπτυχιακά, με ξένες γλώσσες και προσόντα, στην Ελλάδα είναι στα αζήτητα. Δεν υπάρχουν στην αγορά εργασίας ούτε κανένας τους ψάχνει.
Αντίθετα στο εξωτερικό αρκεί να στείλουν ένα πλήρες βιογραφικό με φωτοτυπίες των πτυχίων τους και α) Προσλαμβάνονται αμέσως, δηλαδή είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι και β) Εργάζονται με σοβαρούς μισθούς ώστε να ξεκινήσουν τις ζωές τους χωρίς οικονομικό πρόβλημα. Επιπλέον εφόσον αποδειχθούν ικανοί, οι ίδιες οι εταιρείες φροντίζουν την προαγωγή τους ταυτόχρονα με την οικονομική τους ανέλιξή.
Θα γύριζαν οι άνθρωποι αυτοί στην Ελλάδα αν άλλαζε κάτι; Ναι θα γύριζαν αν είχαν έναν αξιοπρεπή μισθό, αν τους αντιμετώπιζε η ελληνική κοινωνία με σεβασμό όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και αν στη θέση της μόνιμης κρατικής - κομματικής διαφθοράς υπήρχαν επιτέλους κανόνες. Άρα όντως δεν θα γυρίσουν ποτέ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti