Χαοτικές ανισότητες στην ελληνική κοινωνία

Τετάρτη, 01 Αύγουστος 2018 20:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η ελληνική κοινωνία με ταχύτατους ρυθμούς γίνεται μια βαριά άνιση κοινωνία. Από τη μία προκλητική και σκανδαλώδης πολυέξοδη ζωή σε πανάκριβα ξενοδοχεία, hot προορισμούς, μετακινήσεις με ελικόπτερα και από την άλλη συσσίτια και αδυναμία να πίνει κάποιος ακόμα και το καθημερινό του καφεδάκι.
Η άνιση ελληνική κοινωνία γίνεται συνεχώς χειρότερη όχι μόνο εξ αιτίας της κρίσης αλλά και της άδικης υπερφορολόγησης που με τα τεκμήρια και τους έμμεσους φόρους, διαλύει τη μεσαία τάξη και τους μη έχοντες.
Έχω ξαναγράψει το παράδειγμα του καφέ: Ένας συνταξιούχος που θέλει να πίνει δυο ελληνικά καφεδάκια πρωί - απόγευμα χρειάζεται 2 ευρώ, δηλαδή 730 ευρώ το χρόνο (!), δηλαδή τουλάχιστον μιάμισι σύνταξη.
Άρα καφέ δεν πίνει έξω...
Τώρα υπάρχει και το παράδειγμα των διακοπών. Τα ακριβά διόδια και η πανάκριβη βενζίνη εμποδίζουν τους Έλληνες να μετακινηθούν μέσα στη χώρα τους ακόμη και για να κάνουν διακοπές. Για τα 400 χιλμ. Αθήνας - Ιωαννίνων, απαιτούνται σχεδόν 250 ευρώ βενζίνες και διόδια.
Η αυστριακή εφημερίδα Tiroler Tageszeitung γράφει ότι ενώ η Ελλάδα βουλιάζει από τουρίστες οι ντόπιοι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουν κανένα κέρδος όντας κακοπληρωμένοι και με πολλές ώρες εργασίας εφτά ημέρες την εβδομάδα, αλλά αδυνατούν να κάνουν και αυτοί διακοπές στην ίδια τους την πατρίδα.
Η εφημερίδα εξηγεί: «Οι διακοπές στην Ελλάδα έγιναν μια ακριβή απόλαυση, την οποία πολλοί ντόπιοι δεν μπορούν να αντέξουν. Μια διαδρομή με το πλοίο μετ‘ επιστροφής για μια οικογένεια με αυτοκίνητο στη Λέσβο κοστίζει 600 ευρώ. Τα καταλύματα για έναν μέσο εργαζόμενο είναι απλησίαστα. Κάτω από 150 ή 200 ευρώ τη βραδιά στη Μύκονο ή στην Σαντορίνη δεν υπάρχει κάτι αξιοπρεπές για να μείνεις».
Τα παραπάνω είναι έργο του πολιτικού συστήματος στη χώρα (που ευημερεί) και όχι των μνημονίων όπως νομίζουν τα αιώνια θύματά των εκάστοτε κυβερνώντων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti