Τυχάρπαστοι που θα προσθέσουν κι άλλο πόνο

Δευτέρα, 06 Αύγουστος 2018 20:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Σήμερα στην Ελλάδα 1.000.000 ακίνητα έχουν πολεοδομικές παραβάσεις, δηλαδή λίγο ή πολύ είναι αυθαίρετα. Πέρα από τη νοοτροπία του Έλληνα που ακόμη και σε μια νόμιμη βίλα προσθέτει λίγα παράνομα τετραγωνικά έτσι για γούστο, ο κύριος λόγος αυτής της φοβερής πραγματικότητας είναι το πελατειακό κράτος των πολιτικών.
Ο ιδιώτης ξεκινά και χτίζει ένα αυθαίρετο. Μετά αναλαμβάνει το φαύλο κράτος: Ο αστυνομικός της περιοχής ουδέν είδε, όταν χτίζονται. Ο υπάλληλος της πολεοδομίας μπορεί και να χρηματίστηκε. Η δημόσια ΔΕΗ βάζει στο αυθαίρετο ρεύμα. Και ο Δήμος νερό. Μετά έρχεται και το κράτος ναεισπράττει φόρους (π.χ. ΕΝΦΙΑ).
Τελειώσαμε; Όχι. Οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων σπεύδουν στα κομματικά γραφεία και ζητούν εκ των υστέρων νομιμοποιήσεις από τους βουλευτές τους. Και πράγματι, με νυχτερινές τροπολογίες τα φαύλα κόμματα της μεταπολίτευσης τα νομιμοποιούν για ψηφοθηρία.
Αυτό είναι το έργο εδώ και δεκαετίες: Φτιάξε αυθαίρετο ίσως και λαδώνοντας. Εμείς που κυβερνάμε δεν θα τιμωρήσουμε κανέναν γιατί δικούς μας βάλαμε στις διευθυντικές θέσεις για να σου κάνουν τα στραβά μάτια.
Μόνο παρακαλούμε πολύ όλοι εσείς, ιδιώτες, δημόσιοι υπάλληλοι της ατιμωρησίας κ.ανα μας θυμηθείτε στην κάλπη. Ψηφίστε μας.
Έρχεται τώρα ο θλιβερός ΣΥΡΙΖΑ και τι απαντά για όλα τα παραπάνω; Θα γκρεμίσει λέει, 3.000 αυθαίρετα! Δηλαδή θα προσθέσει και άλλο πόνο σε απλούς ανθρώπους της μεσαίας και της κατώτερης τάξης που ονειρεύτηκαν ένα κεραμίδι και το απέκτησαν με την προτροπή και ανοχή του διεφθαρμένου πελατειακού κράτους. (Δεν πρόκειται φυσικά να γκρεμίσει αυθαίρετες βίλες).
Αυτή η εξαγγελία αποδεικνύει με έναν μεγαλειώδη τρόπο ότι οι άνθρωποι είναι πολιτικά τυχάρπαστοι. Δεν έχουν ιδέα πως να κυβερνήσουν, είναι εντελώς ανάξιοι για τις θέσεις που κατέχουν. Γιατί γκρεμίζοντας αυθαίρετα των φτωχών ισχυρίζεσαι το απίστευτο ότι αυτοί φταίνε για το 1.000.000 αυθαίρετα στη χώρα και όχι οι διεφθαρμένες πολεοδομίες και το φαύλο κράτος τους. Ντροπή τους.
* Τυχάρπαστος: ο ασήμαντος που βρέθηκε από την αφάνεια σε υψηλή κοινωνική - πολιτική θέση λόγω συγκυριακών καταστάσεων.
** Θα τα ξαναπούμε μετά τις 17 Αυγούστου. Για λίγες μέρες αυθαιρετώντας θα λείψω. Σας ευχαριστώ για την μεταξύ μας σταθερή σχέση κάθε πρωί...

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti