Η υποκρισία με τα δάνεια των κομμάτων

Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018 20:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η υποκρισία είναι βασικό συστατικό του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Μαζί δε με τον φανατισμό και την κομματική ιδιοτέλεια, αποκρύπτει αλήθειες και συσκοτίζει. Δείτε την υποκρισία με τα θαλασσοδάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Υπάρχει έστω και ένας πολίτης που να πιστεύει, ότι τα δύο αυτά κόμματα μπορούν να επιστρέψουν στον αιώνα των αιώνων τα 400 εκατ. ευρώ που χρωστούν; Πρακτικά είναι απολύτως αδύνατον. Ακόμα και αν τους κρατούν κάθε χρόνο το σύνολο από τιςεπιχορηγήσεις τους, τα χρέη θα μεγαλώνουν από τους τόκους.
Κι όμως: Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι τα χρήματα αυτά ΔΕΝ θα επιστραφούν ποτέ, οι μεν κυβερνώντες υποκρίνονται ότι απαιτούν εξόφληση (πότε θα εξοφλήσετε, τι δίνετε κάθε μήνα και άλλα ανόητα), οι δε οφειλέτες υποκρίνονται ότι... πληρώνουν.
Αν είχαμε μια νέα εποχή στα πολιτικά μας πράγματα, τα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα ήσαν μια αφορμή για να ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΕΙ η σκανδαλώδης επιχορήγηση στα κόμματα που γίνεται χωρίς κανέναν έλεγχο (υπάρχουν αρχηγοί κομμάτων που ζουν βασιλικά από τις επιχορηγήσεις των κομμάτων τους) ενώ είναι και μια εντελώς διεφθαρμένη πρακτική.
Τα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως θα αντιμετώπιζε κάθε Τράπεζα έναν ιδιώτη που βεβαιωμένα δεν έχει να πληρώσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι Τράπεζες είτε διαγράφουν συνολικά το χρέος, (κάθε χρόνο διαγράφουν δισεκατομμύρια τέτοιων δανείων), είτε προσπαθούν να πάρουν ότι μπορούν. Κάθε άλλη πρακτική είναι επίσης υποκριτική αλλά και μολυσματική για την ποιότητα της Δημοκρατίας.
Από εκεί και πέρα α) Να βρεθούν οι φαύλοι των κομμάτων που έφαγαν αυτά τα χρήματα (κυρίως με εκατοντάδες προσλήψεις αργόσχολων κολλητών και πλούσια ζωή) και β) Ή να αλλάξει ο τρόπος επιδότησης των κομμάτων ή ακόμα καλύτερα,ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ κάθε οικονομική τους ενίσχυση.
Ακόμα και σήμερα, τα χρήματα των κομματικών επιδοτήσεων "τρώγονται" στην υγεία του ελληνικού λαού. Το πάρτυ συνεχίζεται.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα