Μόνο η αλήθεια σώζει

Τρίτη, 06 Νοέμβριος 2018 20:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν "κάτι επιτέλους να αλλάξει". Πληθαίνουν και οι φωνές όσων δημόσια καταγγέλλουν πια με δύναμη, το κράτος των πολιτικών που μη σεβόμενο τίποτε καταστρέφει τη χώρα για ίδιον όφελος. Είναι μια μικρή λάμψη ελπίδας να βλέπεις ότι η παρατεταμένη σιωπή όσων μπορούν να μιλήσουν "σπάει" και η αδιαφορία να δίνει τη θέση της στον καταγγελτικό λόγο.
Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να μιλούν με ειλικρίνεια, με δύναμη και με σκληρότητα κάποιες φορές γιατί πως να περιγράψεις την φαυλότητα; Έχει κόστος (ακούω π.χ. ότι είμαι δεξιός αν και ποτέ δεν ψήφισα δεξιά...) αλλά αυτό το τίμημα είναι ασήμαντο, αδιάφορο. Κάνε αυτό που πρέπει, είναι η σωστή συνταγή.
Με βάση αυτό το σκεπτικό διαβάστε τον Κώστα Καλλίτση ("Καθημερινή") που γράφει:
"... Η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς. Η χώρα τυλίγεται σε ένα τοξικό νέφος, με τη δηλητηριώδη φημολογία γύρω από όσα είτε έγιναν είτε γίνονται σε ελληνικές τράπεζες, με την επαναφορά των σχολίων περί των «νταβατζήδων» που διαφεντεύουν τη χώρα μας και τις αγορές της, με την ευθεία διατύπωση κατηγοριών για καταχρήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων, που κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα από τα δίκτυα των διεθνών μέσων ενημέρωσης και των αγορών.
Υπονομεύεται η προσπάθεια της Ελλάδας να βγει στις αγορές, να προσελκύσει κεφάλαια για επενδύσεις, με κάθε σκάνδαλο τα διεθνή κεφάλαια λαμβάνουν αποστάσεις και τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται κατά μερικούς πόντους. Γίνεται διστακτικός ο ξένος επενδυτής, που σκέφτεται ότι (όπως παλιά…) πρέπει να περάσει από διάφορους πάγκους για να κάνει δουλειά στην Ελλάδα.
Γίνεται επιφυλακτικός ο ξένος δανειστής να πάρει το ρίσκο μιας τέτοιας χώρας, με αποτέλεσμα να αυξάνει το επιτόκιο που ζητάει (και) από μια καλή, υγιή ελληνική επιχείρηση.
Το πιο τραυματικό από όλα: η Ελλάδα γονάτισε από την κρίση. Η διαφθορά αποδεικνύεται εξόχως ανθεκτική. Τη βοηθάει και το γεγονός πως διαθέτει –εκτός από πακτωλό αργυρίων– και τη δέουσα ευελιξία".

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος