Το πρωινό μαρτύριο των 250 ευρώ

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος 2019 20:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τον βουλευτή κ. Θανάση Παπαχριστόπουλο δεν τον γνωρίζω. Είμαι βέβαιος όμως ότι γνωρίζω γιατί αδυνατεί να παραιτηθεί αν και κατ επανάληψη έχει διαβεβαιώσει πότε θα το κάνει. Όπως έχει εξηγήσει, η έδρα δεν ανηκει σε αυτόν, αλλά στους 13.000 που τον ψήφισαν και αφού έχει φύγει από τους ΑΝΕΛ οφείλει να τους την επιστρέψει. Όμως ενώ αναγγέλλει νέες ημερομηνίες παραίτησης. ποτέ δεν παραιτείται.
Σε όλους του τόνους βεβαίωνε ότι θα παραιτηθεί αφού ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών. Η εν λόγω συμφωνία ψηφίστηκε στις 25 Ιανουαρίου και ενώ είμαστε ήδη κοντά στα μέσα Φεβρουαρίου ο κ. Παπαχριστόπουλος δεν έχει παραιτηθεί. Τι έχει συμβεί; Νομίζω ότι ξέρω.
Κάθε βράδυ ο κ. Παπαχριστόπουλος συντάσσει την επιστολή παραίτησης και με σθένος και αποφασιστικότητα ετοιμάζεται να την καταθέσει πρωί - πρωί. Το πρωί όμως, αμέσως μόλις ανοίγει τα μάτια του η πρώτη σκέψη που κάνει είναι: Να πάρω και σήμερα τα 250 ευρώ της βουλευτικής μου αποζημίωσης; Παραιτούμαι και αύριο τι πειράζει; Έτσι το αναβάλλει. Την σήμερον ημέραν, τα 250 ευρώ είναι υπολογίσιμα.
Την επομένη και ενώ έχει και πάλι ετοιμάσει την επιστολή παραίτησης - αλλάζοντας μόνο την ημερομηνία πια - έρχεται εκ νέου η φωνή της λογικής που τον ξαναρωτά: Να μην πάρεις και σήμερα άλλα 250 ευρώ; (που ένας εργαζόμενος δουλεύει 15 ημέρες για να τα πάρει;)
Με έναν απλό πολλαπλασιασμό ο κ. Παπαχριστόπουλος επειδή δεν παραιτήθηκε αμέσως μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, έχει ενθυλακώσει 3.750 ευρώ (και η καταμέτρηση συνεχίζεται) ενω παραμένουν και οι μετακλητοί του υπάλληλοι (αν έχει).
Προσωπικά πιστεύω ότι τελικά μπορεί και να μην παραιτηθεί. Διότι έστειλε μια επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής στην οποία του γράφει ότι "υπερψηφίζει κάθε νομοσχέδιο που θα φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή". Αν έχει σκοπό να παραιτηθεί σε λίγες ώρες πως θα υπερψηφίζει νομοσχέδια στος επόμενους μήνες;
Πιστέυω λοιπόν ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος απλώς μπορεί να μην ήταν σαφής: Παραιτείται από τις παρουσίες του στη Βουλή, όχι από το αξίωμα. Και τώρα θα μπορεί να εισπράττει κάθε μέρα τα 250 ευρώ πίνοντας ουζάκι στο Πασαλιμάνι, παίζοντας τάβλι στου Φιλοπάπου κ.ο.κ. Στην Βουλή όπως το είπε: Δεν χρειάζεται να ξαναπατήσει. Και την επιστολή την έστειλε, απλώς δεν ήταν παραίτησης ακριβώς...

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti