Προσέξτε, τι ετοιμάζουν! (Κρατήστε αυτό το άρθρο)

Γράφει ο Ανάργυρος Ξεπαπαδάκης
Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αλήθεια ποιος αμφισβητεί ότι είμαστε μια ανάσα από την χρεοκοπία;
Πιστεύω λίγοι.
Έχουμε όμως αναλογιστεί ποιο είναι το ντόμινο μετά την χρεοκοπία της χώρας μας;
Η Πατρίδα μας η Ελλάδα βρίσκεται σε στρατηγικότατη θέση στον πλανήτη. Επίσης είναι δεδομένο ότι ζούμε πάνω σε έναν ορυκτό πλούτο ανυπολόγιστης αξίας. Αυτόν τον πλούτο (πετρέλαιο, όσμιο, χρυσό κλπ, κλπ) έχουν βάλει στο στόχαστρο οι μεγάλες δυνάμεις η κάθε μία για λογαριασμό της.
Όμως ο στρατηγικός αυτός χώρος δεν είναι ξεχωριστός από την Ανατολική Μεσόγειο. Είναι ενιαίος. Όταν στην αρχή της κρίσης πρόσφερε η Ρωσία δάνειο στην Ελλάδα, το έκανε για να βάλει χέρι σε αυτόν τον στρατηγικό χώρο.
Τελικά αυτός ο χώρος χωρίστηκε στα δύο. Τον μισό (Ελλάδα) προσπαθεί να τον πάρει το ΔΝΤ και η ΕΕ, και τον άλλον (Κύπρος) προσπαθεί να τον εξασφαλίσει η Ρωσία.
Γιατί χρησιμοποιώ τις λέξεις «προσπαθεί» και «εξασφαλίσει»;
Το κάνω διότι, υπάρχει και η Τουρκία που ενεργεί ανεξάρτητα και διεκδικεί το δικό της μερίδιο. Η Τουρκία παρεμβάλλεται ανάμεσα και στους δύο (ΝΑΤΟ και Ρωσία). Και οι δύο αντίπαλοι το ξέρουν αυτό, μόνο που ο καθένας το αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο. Δηλαδή:
 1. Η παγκοσμιοποίηση το κάνει με οικονομικό πόλεμο, αφού μας εξανάγκασε σε υποχρεωτικό δανεισμό. Τώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι για να ξεπληρώσουμε τα χρέη μας πρέπει να παραχωρήσουμε εθνική κυριαρχία. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ από εμάς. Αν δεν υπακούσουμε δεν πρόκειται να έχουμε ούτε τα απαραίτητα (χρεοκοπία).
Επίσης θα μας δημιουργήσουν πολιτειακή κρίση (θυμηθείτε το), ώστε να είμαστε ακυβέρνητοι και βορρά για τους τούρκους. Για τον λόγο αυτό μας βάζουν εξωφρενικούς φόρους και οικονομικά μέτρα.
 2. Από την άλλη η Ρωσία ακολουθεί διαφορετικό δρόμο. Απειλεί με πόλεμο αν η Τουρκία τολμήσει να πάρει έστω και ένα κομμάτι από αυτήν την ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.
 3. Όμως η Τουρκία πάντα ήταν καιροσκόπος. Αν φτάσουμε στην χρεοκοπία (να το θεωρείτε σίγουρο) θα εγείρει θέματα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι προϋποθέσεις, έχουν δημιουργηθεί.
Συμπέρασμα: Ξεκίνησε η πολιτειακή κρίση, η οποία θα κορυφωθεί μάλλον σε λίγους μήνες, στην χώρα μας… Ξεκίνησαν μεγάλες ρωσικές ασκήσεις μια ανάσα από το Ιράν! Η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία, και έχει κάνει και πυρηνική στοχοποίηση της Τουρκίας… Σκηνές Κοσσόβου στήνουν οι εξτρεμιστές της μειονότητας της Θράκης, με εντολή της Τουρκίας, οι οποίες σκηνές θα ξεκινήσουν μόλις η Ελλάδα χρεοκοπήσει…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος