Ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές στο διεθνή αγώνα δρόμου υπεραποστάσεων

350 άνδρες και γυναίκες από 35 χώρες στο «Σπάρταθλον 2013»
Παρασκευή, 05 Ιούλιος 2013 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές στο διεθνή αγώνα δρόμου υπεραποστάσεων
Σε ρυθμούς Σπάρταθλον έχει μπει ήδη η οργανωτική επιτροπή του διεθνή αγώνα δρόμου υπεραποστάσεων, που φέτος διεξάγεται το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου, με την αποκλειστική δωρεά του Ίδρυμα Σταύρος Νιάχρος, που ολοκληρώνει την τριετή διάρκειά της.
Και μπορεί να απέχουμε δύο περίπου μήνες από τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, ωστόσο αυτή τη στιγμή επικρατούν συνθήκες εκστρατείας από το Διεθνή Σύνδεσμο Σπάρταθλον, που βρίσκεται επί ποδός προετοιμάζοντας όλα τα διαδικαστικά του αγώνα.
Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν 350 άνδρες και γυναίκες από 35 χώρες -σε σύνολο 560 αθλητών που δήλωσαν συμμετοχή- και πέρασαν με επιτυχία τα αυστηρά κριτήρια του αγώνα
Έτσι, στην 31η διοργάνωση, 311 άνδρες και 39 γυναίκες θα δώσουν μάχη με την αντοχή και τις δυνάμεις τους στον επίπονο ιστορικό αγώνα, διανύοντας τη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, απόστασης 246 χιλιομέτρων, σε χρονικό περιθώριο 36 ωρών. Το «παρών» θα δώσουν μερικοί από τους καλύτερους αθλητές, πολλοί από τους οποίους αστέρια του παγκόσμιου στερεώματος των υπερμαραθωνίων δρόμων.
Οι συμμετέχοντες είναι  αθλητές από Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Αυστραλία, την Ασία, και φυσικά την Ελλάδα. Οι Ιάπωνες έχουν την πολυπληθέστερη ομάδα με 71 αθλητές και ακολουθούν οι Έλληνες με 46 και οι Γερμανοί με 31.
Ξένοι δημοσιογράφοι και κανάλια θα τιμήσουν και φέτος τη διοργάνωση, καλύπτοντας τον ιστορικό αγώνα βήμα προς βήμα, αναμεταδίδοντας τα αποτελέσματα και τα γεγονότα παγκοσμίως. Ένδειξη του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι και η παρουσία  καναλιών (κρατικών και ιδιωτικών) από χώρες με μεγάλη συμμετοχή, όπως η Ιαπωνία, η Αγγλία κ.α.
Φέτος, χάρη στην οικονομική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα γίνει και πάλι ηλεκτρονική καταγραφή των αθλητών σε δέκα κεντρικούς σταθμούς και τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται σε οθόνη στο χώρο του τερματισμού και θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.spartathlon.gr, η οποία αναβαθμίστηκε ριζικά.
Η συμμετοχή στο διεθνή αγώνα δρόμου υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον» αποτελεί για κάθε αθλητή που επιλέγεται ύψιστη τιμή, αλλά και εκπλήρωση ενός στόχου ζωής και ενός μεγάλου ιδανικού. Εκτός από τη διεθνή αναγνώριση, το έπαθλο δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα λιτό στεφάνι ελιάς και λίγο νερό από τον ποταμό Ευρώτα!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti