Το Σάββατο η «1η Γύρα Μάνης» με εκκίνηση και τερματισμό την Αρεόπολη!

Αγώνας υπεραπόστασης 80 χλμ

Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2017 20:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Σάββατο η «1η Γύρα Μάνης» με εκκίνηση και τερματισμό την Αρεόπολη!

Με εκκίνηση και τερματισμό την Αρεόπολη θα διεξαχθεί, το Σάββατο 18 Μαρτίου, ο αγώνας υπεραπόστασης 80 χλμ.(ακριβής μέτρηση 80,5 χλμ.) με την ονομασία 1η Γύρα Μάνης – "Από την Αποσκιερή στην Προσηλιακή και πίσω στην Αποσκιερή που διοργανώνουν ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής και ο Εκδοτικός Οίκος και ο Εκδοτικός Οίκος "Αδούλωτη Μάνη".

Ο αγώνας πραγματοποιείται στο πλαίσιο εορτασμού της 17ης Μαρτίου – ημέρας που ανακηρύχθηκε η Επανάσταση του 1821.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 18/03/2017

Tόπος: Αρεόπολη Λακωνίας

Ώρα διεξαγωγής: 09.00 π.μ.

Λήξη Αγώνα: 21.00 μ.μ.

Χρονικό όριο αγώνα: 12 ώρες

Απόσταση: 80χλμ.(ακριβής μέτρηση 80,5 χλμ.)

Ο αγώνας ουσιαστικά αποτελεί έναν πλήρη γύρο της Μέσα Μάνης, με εκκίνηση και τερματισμό την Αρεόπολη! Ο αγώνας διεξάγεται ολόκληρος επί ασφάλτου και είναι 80χλμ.(ακριβής μέτρηση διαδρομής 80,5χλμ.). Το χρονικό όριο του αγώνα είναι 12 ώρες, και θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν κάνει Μαραθώνιο ή οποιοδήποτε αγώνα υπεραπόστασης τον τελευταίο χρόνο!

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την ιστορική πρωτεύουσα της Μάνης – την Αρεόπολη στις 09.00 π.μ., στις 18/03/2017, στην Κεντρική Πλατεία Αρεόπολης και μπροστά από το άγαλμα του Ιστορικού άρχοντα της Μάνης – του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΨΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ!!!! Θα κατευθυνθεί προς τα Σπήλαια Διρού παίρνοντας την Επαρχιακή Οδό Αρεόπολης – Γερολιμένα.

Στο 9,7 χλμ. εξερχόμαστε της Επαρχιακής Οδού Αρεόπολης – Γερολιμένα και κατευθυνόμαστε προς τον παράλληλο επάνω δρόμο με κατεύθυνση τον Φραγκούλια. Από αυτόν τον δρόμο, διασχίζουμε τα χωριά – οικισμούς Δρύαλος, Παλαιόχωρα, Βαμβακά, Μπρίκι, και αφού περάσουμε την Μίνα, κατευθυνόμαστε προς τα κάτω προς την διαστάυρωση της Παραλίας Μεζαπού(17,5χλμ.) , και ξαναεισερχόμαστε στην Επαρχιακή Οδό Αρεόπολης – Γερολιμένα, με κατεύθυνση τον Γερολιμένα! Περνάμε την Κοίτα(21,5χλμ.), και εξερχόμαστε της Επαρχιακής Οδού, προκειμένου να περάσουμε μέσα από τον περίφημο Γερολιμένα(25ο χλμ.), τον οποίο και διασχίζουμε. Έπειτα εξερχόμαστε πάλι στην επαρχιακή Οδό Αρεόπολης – Γερολιμένα, με κατεύθυνση προς το Πόρτο Κάγιο! Διασχίζουμε συνεχόμενα τα χωριά Γιαλιά, Άλικα(28,6 χλμ.), Κυπάρισσος, Κάποι, την περίφημη Βάθεια(34,8 χλμ.), και αφού πλησιάσουμε το Πόρτο Κάγιο, ουσιαστικά "εξερχόμαστε" της Αποσκιερής Μάνης και εισερχόμαστε στην Προσηλιακή! Πλέον ανεβαίνουμε αντίθετα την Μάνη και περνάμε από τα χωριά Λάγια(46,5ο χλμ.), Κοκκάλα(54ο χλμ.), Νύφι(58ο χλμ.), Αλύπα, Δρυάλι, Ζούφα, Φλομοχώρι(67ο χλμ.) – όπου μπαίνουμε στην Επαρχιακή οδό Αρεόπολης – Κότρωνα, Λουκάδικα, Χιμάρα(72Ο χλμ.), Πυρρίχος, όπου ουσιαστικά διασχίζουμε κάθετα την Μάνη, προκειμένου να βγούμε στην Αποσκιερή, την οποία αντικρίζουμε πάλι, στο 78,7ο χλμ., όπου εξερχόμαστε στην Επαρχιακή Οδό Αρεόπολης – Γερολιμένα, με κατεύθυνση πλέον την Αρεόπολη, προκειμένου να τερματίσουμε, στο 80,5ο χλμ. της διαδρομής!

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ 12 ώρες ακριβώς – μέχρι τις 21.00!Ενδεχομένως να υπάρξει μία μικρή παράταση στο χρονικό όριο του αγώνα, αν υπάρξουν αντίξοες καιρικές συνθήκες!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti