Συνέντευξη Κ. Καζάκου:«Ο κόσμος έχει ανάγκη την “έκρηξη” πολιτισμού»

Ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός μίλησε για τη Μονεμβασιά, την Τέχνη και την κρίση

Σάββατο, 04 Μάρτιος 2017 10:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνέντευξη Κ. Καζάκου:«Ο κόσμος έχει ανάγκη την “έκρηξη” πολιτισμού»

Στην εποχή της αναγεννησιακής εποχής του 15ου αιώνα μετέφερε τους επισκέπτες η «βενετσιάνικη περατζάδα» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26/2 στα γραφικά μονοπάτια της καστροπολιτείας της Μονεμβασιάς! Οι συμμετέχοντες βίωσαν την ατμόσφαιρα μιας αλλοτινής εποχής της καστροπολιτείας, εκείνης του 15ου αιώνα. Περιδιαβαίνοντας στα σοκάκια και στις πλατείες διασταυρώθηκαν με πρόσωπα του παρελθόντος και παρακολούθησαν πώς ράβεται από την αρχή ένα βενετσιάνικο κοστούμι εποχής, την ίδια στιγμή που αναγεννησιακές μελωδίες αντηχούσαν στα καλντερίμια της καστροπολιτείας από το σχήμα Os Orphicum.

Το «παρών» στα φετινά δρώμενα έδωσε και ο μεγάλος Έλληνες ηθοποιός κ. Κώστας Καζάκος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διατελεί διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Το ΔΗΠΕΘΕ της αχαϊκής πρωτεύουσας διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διοργάνωση της «βενετσιάνικης περατζάδας», καθώς παραχωρεί τα κοστούμια των πρωταγωνιστών.

Ο «Λακωνικός Τύπος» εξασφάλισε μια αποκλειστική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον κ. Καζάκο, ο οποίος μίλησε για τα αποκριάτικα δρώμενα στην καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, το έργο που επιτελεί το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, τις κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές στην Ελλάδα της κρίσης, αλλά και την παρουσία του ιδίου ως «Οιδίπους Τύραννος», το καλοκαίρι στην Αρχαία Επίδαυρο.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κ. Καζάκου στον Χρ. Πετρούλια

Video: Γιάννης Σούχης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti