Οι τελευταίες εξελίξεις στο στρατόπεδο της «πληγωμένης» ΑΕ Σπάρτη

17 παίκτες κατέθεσαν προσφυγή - Στο πλευρό των παικτών ο ΠΣΑΠ

Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 14:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι τελευταίες εξελίξεις στο στρατόπεδο της «πληγωμένης» ΑΕ Σπάρτη

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην ομάδα της ΑΕ Σπάρτη, μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις με το επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής (12/5) στα γραφεία της ομάδας και τις παραιτήσεις των Δ. Νικόλαρου και του προπονητή της ομάδας Σωτ. Αντωνίου. Τελικά, ωστόσο, ο κ. Νικόλαρος ανακάλεσε την παραίτησή του, τονίζοντας σε συνέντευξη Τύπου ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για να δοθεί λύση στην κρίση που βιώνει η ομάδα.

Η Σπάρτη δεν ταξίδεψε τελικά στις Σέρρες για τον κυριακάτικο αγώνα κόντρα στον Πανσερραϊκό, μετά από απόφαση των ποδοσφαιριστών. Αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις να παίξει η ομάδα στη Μακεδονία και στη συνέχεια οι παίκτες να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες για τη διεκδίκση των δεδουλευμένων τους, το επεισόδιο στα γραφεία της ομάδας το μεσημέρι της Παρασκευής και όσα ακολούθησαν με τις δηλώσεις του προέδρου Δ. Νικόλαρου, φαίνεται ότι «δυναμίτισαν» ακόμη περισσότερο το ήδη κακό κλίμα.

Έτσι, η Σπάρτη μηδενίζεται στο συγκεκριμένο αγώνα και θα της αφαιρεθούν τρείς βαθμοί στο τρέχον πρωτάθλημα. Τα χειρότερα όμως δεν έχουν έρθει, καθώς αν δεν βρεθεί συμβιβαστική λύση εντός της προσεχούς εβδομάδας και η ομάδα δεν «κατεβεί» σε δεύτερο και τρίτο αγώνα, θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα!

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο γενικός αρχηγός της ομάδας Θ. Σταυρόπουλος στο Fly fm, 13 ποδοσφαιριστές της ΑΕ Σπάρτης τελικά κατέθεσαν προσφυγή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χθες Δευτέρα, ο αριθμός των προσφυγών φαίνεται ότι αυξήθηκε στις 17.

Συμπαρίσταται στους
ποδοσφαιριστές ο ΠΣΑΠ
Θέση υπέρ των ποδοσφαιριστών της Σπάρτης πήρε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Σε ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών είναι στο πλευρό των συναδέλφων ποδοσφαιριστών της Α.Ε. Σπάρτη ΠΑΕ και τους συμπαρίσταται απόλυτα, καταδικάζοντας κάθε ενέργεια και κάθε συμπεριφορά που τους προσβάλλει, τους απαξιώνει και θίγει την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα τους.

Οι απαράδεκτες, κινήσεις που έγιναν σε βάρος τους και η σαφής προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών και δημιουργίας εντυπώσεων, δεν είναι δυνατόν να έχουν θέση στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Οι συνάδελφοι ποδοσφαιριστές της Α.Ε. Σπάρτη ΠΑΕ, επικοινώνησαν με τον Π.Σ.Α.Π. και κατήγγειλαν τα, πρωτοφανή, γεγονότα που εκθέτουν όχι εκείνους, αλλά, τους εμπνευστές τους.

Τους τελευταίους τρεις μήνες έκαναν υπομονή και ήταν συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας χωρίς να εξωτερικεύσουν τα πολλά προβλήματα που είχαν, αν και κάποιοι από αυτούς ζουν με δανεικά και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να συντηρήσουν τις οικογένειες τους.

Οι διοικητικές αλλαγές στην Α.Ε. Σπάρτη ΠΑΕ δημιούργησαν προσδοκίες, αλλά, η πίστωση χρόνου που, δύο φορές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ζητήθηκε από τον κ. Νικόλαρο για την τακτοποίηση των οφειλών απέναντι τους, αποδείχθηκε χωρίς αντίκρισμα όταν την Παρασκευή 12/5/17 παρευρέθηκαν στα γραφεία της Α.Ε. Σπάρτη ΠΑΕ ελπίζοντας ότι θα τηρηθούν οι υποσχέσεις, αλλά, δεν τους προτάθηκε να κατατεθούν τα όποια χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Οι συνάδελφοι μας, απλώς, ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους, γιατί αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης, όπως είναι γνωστό σε όλους στην πόλη της Σπάρτης, αλλά, με μεγάλη έκπληξη τους αντίκρυσαν την παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι έδωσαν το παρών έπειτα από τηλεφώνημα του κ. Νικόλαρου, που ισχυρίσθηκε ότι φοβήθηκε πως θα του επιτεθούν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, με σκοπό να του κλέψουν χρήματα που είχε στην κατοχή του.

Οι ποδοσφαιριστές της Σπάρτης είναι αξιέπαινοι για το ήθος και την επιμονή τους, για την αφοσίωση στην ομάδα τους και τις αξίες του αθλητισμού, κυρίως, όμως, για το ήθος τους, το οποίο ουδείς, όποια ιδιότητα και εάν έχει και όποια και εάν είναι τα κίνητρα του, μπορεί να αμφισβητήσει με ανεπίτρεπτες κινήσεις και αντιδράσεις που απευθύνονται προς εγκληματίες, όχι απέναντι σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι αξίζουν τον σεβασμό, γιατί τον κέρδισαν με τα έργα και όχι με τα λόγια τους.

Χωρίς να θέλουν το κακό της ομάδας τους, οι συνάδελφοι μας αποφάσισαν να προβούν σε ομαδική προσφυγή, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, επιδιώκοντας να βρεθεί άμεση λύση για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο Π.Σ.Α.Π. είναι μαζί τους.

Σύνδεσμος και ποδοσφαιριστές της Σπάρτης είναι ένα, με τον Π.Σ.Α.Π. μπροστάρη στην προσπάθεια των συναδέλφων μας, όχι μόνο για τακτοποίηση των οφειλών απέναντι τους, αλλά, κυρίως, για την προάσπιση της αξιοπρέπειας τους που συστηματικά θίγεται εδώ και 3 μήνες και την Παρασκευή προσβλήθηκε βάναυσα, με τον χειρότερο τρόπο.

Σεβασμός στους ποδοσφαιριστές!»

Παραιτήθηκε και ο Π. Στοΐλας
Εν τω μεταξύ, την παραίτηση του από την τεχνική τιμ της ΑΕ Σπάρτης υπέβαλε και ο Πέτρος Στοΐλας, ο οποίος ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Σωτήρη Αντωνίου.

Σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Όπως στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο, όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος… Μετά από δέκα μήνες γεμάτο από υπέροχες ποδοσφαιρικές στιγμές και πάνω απ’ όλα μετά από μια άκρως έως τώρα επιτυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα της Football League, δηλώνω την παραίτησή μου από την ομάδα της ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ ΠΑΕ στην οποία είχα την τύχη και την τιμή να είμαι άμεσος συνεργάτης του προπονητή κ. Αντωνίου Σωτήρη. Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα τον άνθρωπο που με επέλεξε και με εμπιστεύτηκε απόλυτα από την πρώτη στιγμή, τον κ. Αντωνίου. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στον γενικό αρχηγό της ομάδας κ. Σταυρόπουλο Θύμιο όσο και στον κ. Μαλεμπιτζή Αντώνη, αλλά και στους κ.κ Γιαννακόπουλο Άρη και Δημήτρη Μπάρδη μέλη της διοίκησης .Τους συναδέλφους μου στο τεχνικό επιτελείο  Χαράλαμπο Παναγούλη και Κώστα Καρατασάκη γυμναστή και προπονητή τερματοφυλάκων αντίστοιχα. Τον γιατρό κ.Τζωρτζάκη Μάριο, τους φυσικοθεραπευτές Χάρη Βελδέκη και Θοδωρή Κατσίχτη, τον φροντιστή κ.Νίκο Κουράκο και φυσικά όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας με τους οποίους είχαμε μια άψογη συνεργασία και με βοήθησαν να βελτιωθώ τόσο ως προπονητής αλλά κυρίως ως άνθρωπος. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον φίλαθλο κόσμο της Σπάρτης και όλης της Λακωνίας που με αγκάλιασε από τη πρώτη μέρα που ήρθα έως και την τελευταία, και με έκανε να νιώσω έστω και για λίγο… Σπαρτιάτης.

Σας ευχαριστώ όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά..
Με εκτίμηση, Πέτρος Στοϊλας»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος