3ος «Δρόμος Αθανάτων» στις 28-29 Οκτωβρίου

Στη διαδρομή Τρίπολη, Σπάρτη, Μυστράς, Καλαμάτα

Παρασκευή, 13 Οκτώβριος 2017 12:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
3ος «Δρόμος Αθανάτων» στις 28-29 Οκτωβρίου

Ο 3ος «Δρόμος Αθανάτων», αγώνας υπεραπόστασης μήκους 142 χλμ. θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 28-29/10 στη διαδρομή Τρίπολη-Σπάρτη-Μυστράς-Καλαμάτα.

Τον αγώνα διοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τρίπολης, ο Δήμος Σπάρτης, ο Δήμος Καλαμάτας με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας & των Σπαρτιατών Δρομέων, υπό την τεχνική καθοδήγηση του ΑΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής, ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα.

Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των τεσσάρων αγαλμάτων των ηρώων της ελληνικής ιστορίας:
-Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη
-Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη
-Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά
-Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου(Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
  Η διαδρομή κινείται ολόκληρη σχεδόν πάνω στο όρος του Ταϋγέτου και ειδικά η διαδρομή Τρίπολη - Σπάρτη κινείται παράλληλα με την κορυφογραμμή του Ταϋγέτου, μέσω των χωριών που βρίσκονται στα βόρεια του όρους. Συγκεκριμένα, η διαδρομή θα διέλθει από τα χωριά: Λογκανίκος, Αγόριανη, Γεωργίτσι, Αλευρού, Καστόρι, Καστρί, Βορδόνια, Σέρβου, Καραβάς.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 28-29 Oκτωβρίου 2017
Εκκίνηση αγώνα: 28 Οκτωβρίου, Τρίπολη, άγαλμα Κολοκοτρώνη (πλατεία Άρεως)
Ώρα εκκίνησης: 14.00
Χιλιόμετρα: 142 περίπου
Τερματισμός αγώνα: 29 Οκτωβρίου, κεντρική πλατεία Καλαμάτας
Χρονικό όριο αγώνα: Ορίζονται οι 24 ώρες μέχρι τις 13.00 την Κυριακή 29 Οκτωβρίου. Ενδεχομένως να δοθεί μικρή παράταση μισής ώρας, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα (μέχρι τις 13.30)


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος