Ακατάλληλο και επικίνδυνο το νέο Δημοτικό Στάδιο Γυθείου

Mayfair_Club

Διαθέτει προδιαγραφές μόνο για διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων σύμφωνα με τον Αντ. Μαρκάκο

Πέμπτη, 19 Οκτώβριος 2017 14:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ακατάλληλο και επικίνδυνο το νέο Δημοτικό Στάδιο Γυθείου

Ακατάλληλο και επικίνδυνο, που δεν εξυπηρετεί καμία άλλη αθλητική δραστηριότητα πέρα από το ποδόσφαιρο, χαρακτηρίζει το νέο Δημοτικό Στάδιο Γυθείου στην περιοχή της Σελινίτσας, ο γυμναστής Αντώνης – Ανδρέας Μαρκάκος. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Δεν συνηθίζω να σχολιάζω κατά του Δήμου, ούτε και να γράφω κατεβατά… Καθένας έχει τη γνώμη του. Αλλά όπως έχω ξανά πει και σε άλλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε δεν έχω σκοπό να δεχτώ οτιδήποτε γίνεται εις βάρος των παιδιών μας... (δυστυχώς δεν μ’ αρέσει να κάνω “μόκο”, όπως βολεύει μερικούς).

Στο θέμα μας λοιπόν… Φτιάχτηκε ένα ολοκαίνουριο στάδιο (το οποίο ακόμα δεν μπορώ να βγάλω άκρη για το πόσο κόστισε) που πέρα από το ποδόσφαιρο:
1) Δεν εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή καμιά άλλη αθλητική δραστηριότητα
2) Και κυρίως, είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ και επικίνδυνο (και όποιος έχει αντίθετη γνώμη και γνώση για το θέμα ας φωνάξουμε έναν ειδικό να κάνει έλεγχο και αν βρει το αντίθετο  θα ζητήσω δημόσια συγνώμη)
Φαινομενικά όπως φαίνεται από τις 2 πρώτες φωτογραφίες έχει ένα ωραιότατο στίβο (από μακριά). Τη μισή λωρίδα ας μην την σχολιάσουμε.
1) Το ταρτάν του στίβου βάσει της Γ.Γ. Αθλητισμού θα πρέπει εκτός των άλλων:
α) Να έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1,3 cm πάχος με απόκλιση +/- 3 χιλιοστά (εικόνα 3)
β) Να έχει υπόστρωμα συγκεκριμένο (χαλίκι και άμμο). Σε καμιά περίπτωση ΤΣΙΜΈΝΤΟ!!!Το οποίο αν κάνεις εντατικές προπονήσεις σε παιδάκια σε 1 χρόνο δεν θα έχουν γόνατα!
γ) Να έχει συγκεκριμένη υφή και τύπο υλικού ώστε να αντέχει και να προστατεύει από πιθανές πτώσεις και από διάφορα άλλα πράγματα.
2) http://gga.gov.gr/images/stories/pdfs/stivos_400_z.jpg
Στο πιο πάνω link είναι ξεκάθαρη η περιγραφή των προδιαγραφών ενός γηπέδου στίβου
-Που είναι ο διάδρομος για το ακόντιο…;
-Που είναι το σκάμμα για μήκος;
-Που είναι οι βάσεις για δίσκο, σφαίρα κλπ;
-Που είναι η θέση για το άλμα σε ύψος (για επί κοντώ ούτε λόγος)
-Που είναι η προσπάθεια τα παιδιά μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και όχι με 1002 άλλες μπούρδες;;;

Γενικά υπάρχει κάποιος να βγει να μας πει με ποιες προδιαγραφές φτιάχτηκε το “καινούριο” μας γήπεδο και ποιους εξυπηρετεί, ή μια ζωή η περιοχή μας θα υπολειτουργεί στον τομέα του αθλητισμού; Αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο! (και για όποιον νομίζει πως αυτά θα φτιαχτούν μετά -κι ας μην είναι γυμναστής- αν δει τις προδιαγραφές και υπολογίσει το χώρο θα δει πως ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ! Χαρακτηριστικά να αναφέρω πως ο διάδρομος για το ακόντιο πρέπει να είναι -επίσης βάσει των προδιαγραφών- 30 μέτρα το ελάχιστο!!!!) Που να ήξεραν ο κύριος Γιανακάκος και ο κύριος Μαστοράκος που παιδεύονταν να μας μάθουν στο χώμα ακόντιο και τους ευχαριστώ για αυτό… Ότι 15 χρόνια μετά δεν θα μπορούσαν καν να μάθουν τα παιδιά ακόντιο!

Η τελευταία φωτογραφία είναι κομμάτι του στίβου που κόπηκε από παπούτσι με καρφιά (για στίβο), το οποίο έχει πάχος όχι πάνω από 3,5 χιλιοστά… Το υπόλοιπο ένα εκατοστό που πήγε άραγε;!

Έχω ήδη κλείσει ραντεβού με τον Δήμαρχο να συζητήσουμε το θέμα όμως δυστυχώς ήδη έχουν γίνει απαράδεκτα λάθη και παραλείψεις… Ήθελα να ‘ξερα πόσο δύσκολο ήταν ο υπεύθυνος να μπει στη σελίδα της Γ.Γ. Αθλητισμού και να δει τις προδιαγραφές”».

22540176 1571886376208025 4865022048872911751 n


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος